Nyfiken på vårens tapeter? Varsågod, här är det bästa av det senaste!

Hör du till dem som alltid letar efter det senaste inom inredning? Vi har tre ord till dig: tapeter, tapeter, tapeter, och i vår är det framförallt två som sticker ut: Engblad & Co:s mönster Näckros och Acanthus. De är vågade, romantiska och håller över tid –perfekta i till exempel hall, vardagsrum och sovrum. En hyllning till ett fantastiskt tapetarv helt enkelt!

Få saker lyfter ett hem så mycket som en ny tapet. Tapeten är en nyckel i stilsäker inredning men berättar också historien om vem som bor och lever där.

Men sen finns det också det där med trender och självklart spelar utbudet en stor roll i hur vi inreder våra hem. Mönstrade tapeter inspirerade av naturen har till exempelvis blivit omåttligt populärt under de senaste åren och visst är det underbart att bli välkomnad av sköna blommor, blad och slingrande grenar!

En av vårens absolut finaste tapeter på temat mönstrat är Engblad & Co:s mönster Näckros, en tapet som suddar ut gränsen mellan ute och inne – perfekt för utrymmen som hallen och andra gemensamma utrymmen där man vill sprida energi.

nackros_2000x1300px

Instagramtävling!

Vinn tapeter och tapetsering av ett rum, styling av Valerie Aflalo samt inredning till ett värde av 10 000 kr! Totalt värde ca 28.000 kr.

För att läsa mer och tävla, klicka här.

I sovrummet däremot strävar man ofta efter att kunna slappna av och hitta ro att vila. Tapeten Acanthus anslående blommor flirtar med den stormönstrade trenden och ligger rätt i tiden samtidigt som den skapar lugn och harmoni.

artikelbild-1000px-wallvision3

puff_wallvision_2000x1300

I kollektionen Arkiv Engblad ingår 14 historiska tapeter – alla noga utvalda och uppdaterade för att kännas lika självklara nu som då. I designprocessen tittar man tillbaka på sitt gedigna mönsterarkiv men satsar även på designsamarbeten med internationellt framstående designers. Engblad & Co är Skandinaviens äldsta tapetvarumärke med rötter så långt tillbaka som till 1844. Engblad & Co har under de senaste 30 åren kallats Eco Wallpaper men nu tar de tillbaka sitt ursprungsnamn och heter återigen Engblad & Co. För att läsa mer om Engblad & Co:s spännande historia och bli inspirerad av hur du inreder ditt hem med tapet, besök deras hemsida här.

Tips! Tapeter påverkar hur vi uppfattar rummets storlek. Lodräta ränder gör att rummet upplevs högre och vågräta lägre. Ljusa tapeter ger ett större rum och ibland svalare rum, medan mörka tapeter har motsatt effekt.

NUVARANDE Nyfiken på vårens tapeter? Varsågod, här är det bästa av det senaste!
NÄSTA Vårens finaste taklampa – som en rabatt med tulpaner i taket!