Weekendspecial: Här firar du vårens alla helger – bäst!

Påskhelgen står inför dörren och med den kommer viljan att verkligen känna våren i hela kroppen. Den bästa destinationen för en vårweekend med familj eller vänner – och med garanterad vårkänsla – måste vara Helsingborg. I alla fall om du frågar oss.

Helsingborg är Sveriges härligaste weekendstad, några dagar mitt i veckan eller över helgen. Ett stort plus är att staden ligger långt ner i landet och vårens knoppande har kommit lite längre där än på andra ställen i Sverige. Kanske är det dags att unna dig att koppla bort alla måsten vi förknippar med högtider och byta miljö i några dagar?

En stad full av godsaker

Är du foodie? Vad härligt – du som älskar mat kommer garanterat att få dina smaklökar tillfredsställda i Helsingborg, som vimlar av restauranger och personliga små hak! Eller vad sägs om att skämma bort dig och ditt resesällskap med en lugn vandring bland de små personliga butikerna och kaféerna i matens och dryckens tecken? Eller varför inte ge dig ut på landsbygden. Söder om Helsingborg hittar du mysiga Vallåkrabygden.

Wallåkra stenkärlsbutik.
Koppi i Helsingborg.

Zoégas startade sin verksamhet i Helsingborg 1886 och kaffetraditionen lever kvar. I deras café och butik kan du vila benen för en smarrig kopp kaffe. Det prisbelönta kafferosteriet Koppi är ett annat alternativ för den som letar ett riktigt bra fikaställe. Den sötsugne kan sedan smaka prisbelönta godsaker från chokladbutiken Chocolatte eller gå på en visning och ölprovning på Helsingborgs Bryggeri. Granne med bryggeriet ligger Oxhallen och här är det matmarknad på lördagar. Man kan även köpa provsmakningsbrickor från bryggeriet! Här hittar du som matälskare all info du behöver inför din foodie wkd.

Shoppa loss i påsk

Visst älskar man städer som har den perfekta mixen av shopping och ställen att vila benen eller äta gott på? Prova att åka på shoppingresa till Helsingborg i stället för utomlands. Om du vill kan du börja med en mysig stadsvandring i din egen takt för att se vad Helsingborg har att erbjuda, kolla här (PDF).

Kullagatan, Helsingborg.

När du har landat och är redo att shoppa finns något för alla smaker. Både för dig som vill ha kvalitet och för dig som föredrar alternativa butiker och udda kombinationer. Kullagatan i Helsingborg är Sveriges äldsta gågata med en blandning av lokala butiker och stora kedjor. Därifrån tar du dig lätt till Gamla stan med anor från medeltiden – med små gränder att utforska och butiker att inspireras av. Framåt eftermiddagen kan du ta en drink på en trendig bar och vila benen med alla dina fynd.

Om du föredrar urbana kvarter med udda butiker och alternativa kläder och prylar hittar du det i Helsingborgs södra delar. På Söder finns också en marknad med frukt, kryddor, örter och blommor. Kan det bli mer vårigt än så? Här finns allt du behöver veta inför din shopping wkd.

Café Etoile, Chocolatte, Oxhallens marknad.

I vår förra artikel tipsade vi om aktiviteter för kidsen, för den som längtar efter kultur eller suktar efter natur. I påsk äger till exempel en stor konstrunda rum kring Helsingborg! Boka in en weekend eller några veckodagar längre fram i vår. Upplev en helg i Skånes vackraste stad.

NUVARANDE Weekendspecial: Här firar du vårens alla helger – bäst!
NÄSTA 20 kreativa tips till din påskdukning