Hur ska jag möblera i min nya lilla etta?

Fråga

Hur ska jag möbera i min nya lilla etta?

Jag skall snart flytta in i en nybyggd lägenhet (1:a 36 kvadrat), med dörren i svag nordöst med riktningen bakåt i lägenheten i sydväst. Jag är född 22 sept 1974 och har sett att det verkar vara en fördelaktig placering av huset med tanke på mina egna energier. Men har du några möbleringstips?

Vad jag förstått av ritningen kommer spis och diskho tyvärr mycket nära varandra. Sen kommer det vara en träpelare några meter (ca 3,5-4 meter) in i hallen som dels delar av kök från det lilla vardagsrummet, och dels bär upp en liten köksbänk med bänk, glasvitrin, halogenlampor + ett smalt högskåp. Två stora fönster ger mycket ljus till det lilla vardagsrummet och det finns fönster även på toaletten och sovrummet.

Vad gäller färger hade jag tänkt mig en ljus gul/aprikos tapet i hallen och som har några blommor i lilla på, på undre delen en mörklila som går i samma färg som blommorna. I vardagsrummet en ljuslila skön färg och i sovrummet en vacker ljusblå med små vita fyrkanter eller liknande i. Och i köket är det björkfanér.
Vad tror du om detta? Huset är byggt i trä, har en mörkröd fasad och vitaktigt
trätak inne med en del trädetaljer. Tack på förhand!
Anna

Svar

Hej Anna!
Jag tycker det låter och ser ut som en mycket fin lägenhet! Jag ser direkt att möbleringen i vardagsrummet kan bli lite svår eftersom det inte finns många bra väggar att ställa en soffa vid.

När du placerar soffa och säng ska du alltid tänka på att ha en hel vägg bakom dig och fri sikt mot dörren. Då kan du undermedvetet slappna av och trivs och sover mycket bättre.
Fönster i badrummet är mycket bra för att få bra cirkulation där inne. Ta in fräscha växter för att lyfta energin och jordfärger för att ”dämma” upp vattenenergin.

Att spisen och diskhon ligger precis bredvid varandra gör att eldelementet och vattenelementet krockar. Väg upp det med lite trä och jord runt där.
Färgerna du valt låter väldigt bra tycker jag!
Jag hoppas att du ska trivas!
Pernilla

NUVARANDE Hur ska jag möblera i min nya lilla etta?
NÄSTA Hur tar vi reda på var meridiankryssen går?