Att möblera ett rum optimalt är en konst. Det vet alla som själva försökt lista ut om den stora inbjudande soffan man sett i butiken verkligen kommer att få plats i vardagsrummet. Kommer matrummet att se överbelamrat ut med ett matbord för tolv personer? Blir vårt sovrum mysigt med den stora dubbeldrömsängen (eller blir den en mardröm)?

Möbler

Arbetsstol

Avlastningsbord

Barnvagga

Bord

Byråer

Dubbelsäng

Emmafåtölj

Fåtölj

Fåtöljer

Gungpall

Gungstol

Kista

Köksbord

Köksö

Länsstol

Malmsteen

Matbordsstol

Möbel

Pall

Pinnstol

Schäslong

Soffa

Soffor

Soffbord

Sovrum

Skrivbord

Skrivbordsstol

Skåp

Skötbord

Småbord

Stol

Stolar

Stringhylla

Sängar

Trädgårdsmöbler

Utemöbler

Vagga

Årets möbel

Visa allt om Möbler

Rum

Badrum

Barnrum

Hall

Matplats

Rum

Vardagsrum

Visa allt om Rum

Möblerna gör rummet – kanske en sanning med modifikation. Men nog ligger det ändå något i det. Medan möbelstilar och moden kommer och går, varierar vår uppfattning om vad som är snyggt och användbart, och hur vi sätter samman möbler till en trivsam miljö.

I dag är det en självklarhet att åka till möbelvaruhuset när vi behöver nya möbler. Förr köptes ofta hela möblemanget på en och samma gång, när man gift sig och skulle sätta bo. Och ännu längre tillbaka, beställde man det man behövde hos snickaren – eller rent av tillverkade själv.

I Sköna hem tycker vi om möbler. Vi gillar utmaningen att möblera snyggt, klokt och inspirerande. Vi möblerar barnrum med samma iver som vi tar oss an en hall. Vi ser på soffor med samma kritiska förtjusning som på skåpluckor. Vi letar efter en helhet där möbeln gör rummet – vilket rum det än är!

Sköna hem är Sveriges ledande och mest välrenommerade inredningstidning i internationell klass. Den ger i första hand inspiration och köpråd. Sköna hem är genom sin användbarhet förstaval för en läsekrets som är intresserad av ett vackert hem och av att följa med i det allra senaste.

NUVARANDE Möbler och rum
NÄSTA Skandinavisk design