Tips på cool bild att måla på vägg?

Fråga

Tips på cool bild att måla på vägg?

Jag har precis flyttat in till ny lägenhet, men jag är inte så nöjd med badrummet så jag tänker måla om där men jag vet inte i vilken färg jag ska måla.

Jag vill ha något schysst, kanske en stor bild eller något sånt på en vägg, nu har jag bara vitt på alla fya väggarna. Ska byta lampa också så jag få bättre ljus där inne. På väggarna är det kakel upp till 1,25 m vid badkar och handfat på två väggar, på resten finns det ingenting. Bara vitt med en del hål, därför ville jag måla om.

Jag har tänkt köpa ett skåp så jag slipper ha massor saker på tvättmaskinen, som jag har nu. Jag har också tvättmaskin och toalett i rummet så det är inte så stora ytor att tänka på. Har också kattlåda där…

Badrummet har underbar mosaik från 70-talet som är i någon blågröngrå färg, kan inte bestämma vilken färg den är. Jag vill inte ha blått längre, har tröttnat på det. Jag har en vägg som är helt fri och en till med element, tvättmaskinen står lite i ett hörn. Du ser på bilden ungefär hur rummet ser ut.

Är tacksam för förslag på bild jag kan måla upp. Vill gärna ha någon snygg och cool, jag är ju ungdom så jag är inte rädd för någon annorlunda stil…  

Tobias

Svar

Hej Tobias           

Som du beskriver ditt badrum så är det rätt mycket saker på en liten yta, dessutom så dominerar din mosaik rätt mycket.

Att göra en väggmålning kan bli bra, men också en chansning för att det krävs rätt mycket av den som målar att det ska bli bra. Tänk också på att den bör göras i väggfärg som är gjord för badrum för att ej mögla av fukten i rummet.

Om du vill göra en väggmålning så föreslår jag att du letar på nätet efter en bra bild du gillar och sedan använder dig av en dataprojektor för att föra över den på väggen i stort format. Sedan är det bara att skissa av och fylla i med färg.

Annars är ett kul alternativ att montera en bild på insidan av badrumsdörren för effekt! På www.inreda.com kan man beställa vinylbilder som är självhäftande från Sesam by format, då kan du få ett kul motiv på dörren istället. Fylla på ditt nya badrum med snygga handdukar och detaljer som ger ett lyft.  

Jessica

NUVARANDE Tips på cool bild att måla på vägg?
NÄSTA Vi behöver mer färg i köket