10 sätt att bli av med negativ energi i ditt hem

Alla känner vi oss låga ibland, men om ditt hem känns nedtyngt av negativa energier kanske det är dags att rensa upp med hjälp av Feng Shui. Här listar vi 10 tips på hur du kan göra.

1. Reparera eller släng
Reparera eller kasta trasiga möbler, prylar och droppande kranar. Just trasiga saker gör att den negativa energin fastnar och stannar i ditt hem.

2. Öppna upp fönster och dörrar
Frisk luft betyder mycket för att energin ska kunna flöda och cirkulera i rummet. Öppna upp fönster och dörrar och vädra ut ordentligt. Skaka gärna kuddar, lakan och överkast.

Ta bort negativa energier med Feng Shui3. Rensa och städa
Städa och rensa bort onödiga prylar och möbler. Om du har mycket prylar och möbler i ditt hem stoppas energin upp. Om du i stället ser till att hålla ditt hem fritt från onödiga prylar kan energin flöda fritt.

4. Bränn rökelse
Rökelse höjer energin i ditt hem samtidigt som den skapar en lugn och fridfull atmosfär.

5. Använd salvia
Indianerna har länge använt salvia för att rensa bort negativ energi. Tänd salvian och blås sedan ut lågan så att det bildas rök. Svep sedan röken i hemmets alla vrår. Det gör att negativa energier rensas bort.

6. Placera ut kristaller
Skydda ditt hem med kristaller. Olika kristaller har olika egenskaper så var noga när du väljer vilken som passar just dig. Svart turmalin skyddar och tar bort negativ energi och Peridot skyddar hemmets atmosfär.

7. Minska på vassa hörn
Försök minska vassa hörn. Ta in runda former som vaser, bord med mera som skapar positiv energi.

Feng shui – rensa hemmet på negativa energier

8. Torka av med en trasa
När du flyttar in i ett nytt hem är det bra att torka av alla ytor och skåp för att få bort tidigare ägares energier.

9. Måla gult
Gula väggar. Färg betyder mycket för ditt hem och just gult neutraliserar.

10. Använd runda speglar
Speglar har positiv energi i ditt hem men undvik speglar med vassa hörn. Runda speglar hjälper till att sprida positiv energi och även rena sinnet.