Höstrusk, regn och kippande skor… nu är det hög tid att krypa upp i soffan och passa på att njuta av en årstid som är som gjord för just hemmahäng (tycker vi)! Här är detaljerna som gör din lugna stund ännu mysigare.

Listan innehåller köplänkar.

Först och främst (och vid sidan av alla listor): 

himla_by_sko%cc%88nahem_living_cushions_group_s_aw16

 

Sköna hems senaste kollektion för Himla är för stor och generös och härlig för att bara plocka en detalj ur! Du hittar all textil i Bonshop (till extra bra pris om du är prenumerant).

 

1. Ljusstake från Kattvik

ljusstake_kattvik

Ljusstaken från Kattvik Design, med stormglas (smart utomhus, men även om det drar – då slipper man stearinfläckar på bordet) och förnicklad mässing – är tidlöst fin.
479 kr, för prenumeranter 439 kr, i Bonshop.

 

2. Härligt höstig pläd

apprl_pla%cc%88d_mstoltz

A och O i soffan är förstås en pläd över benen, mjuk och skön – och vacker, som den här i linne från Madam Stoltz, 175 x 130 cm, 1 590 kr, hos Confident Living.

 

3. En midnattsblå kudde – eller två!

elloskudde

Kuddfodralet med framsida i tvättad sammet (baksida av bomull) är både lyxigt elegant och mjukt att luta huvudet mot. Olea heter fodralet,
47 x 47 cm, innerkudde går att köpa till, 349 kr, från Ellos.

 

4. … att matcha med en vackert mönstrad!

kudde_lb

 

Nytt och fint från Studio Lisa Bengtsson, kudde med havssköldpadda som får oss att vilja dyka ner i soffan. 48×48 cm (funkar med en 50 x 50 cm innerkudde) , i bomull- och linnemix, 419 kr eller 399 kr för dig som är prenumerant, i Bonshop.

 

5. Tekoppen…

ska%cc%88rmavbild-2016-09-28-kl-15-05-24

En härlig tekopp, klassisk men inte alltför stram med orange ränder och guldkant, är modellen Palladian från Wedgewood, 705 kr hos royaldesign.se.

 

6. …och brickan att ställa den på.

bricka

 

Mer mönstrat från Lisa Bengtssons kreativa värld – javars, ja tack! Det kan muntra upp hela vägen fram till jul. Bricka med tiger, 46 cm i diameter, 694 kr hos Ellos.

 

7. Och förstås, glöm inte godisskålen.

ska%cc%8al

Lakrits är min favorit, men choklad går också fint, bara vädret ute är tillräckligt dåligt och filmen tillräckligt bra. Vackert tonad blå keramik från Bloomingville, Sandrine heter den, 15 cm i diameter, 219 kr hos royaldesign.se.

 

NUVARANDE 7-i-topp för ett skönt soffhäng!
NÄSTA Så rengör du din dusch med ättika