Vill du förnya hemmet utan att lägga ner hutlösa summor på inredning och möbler? Här är 7 DIY-tips.

1. Gör en sänggavel
En ny sänggavel är ett enkelt sätt att piffa till sovrummet med. Ta hjälp av ett byggvaruhus för att såga till stommen och häfta sedan fast stoppning och ditt favorittyg. Vips har du en snygg och personlig sänggavel.

LÄS OCKSÅ: Gör det själv – tips på enkelt och snyggt pyssel (från Lantliv)

2. Ljuslyktor
En ljuslykta är enkel att göra själv och sätter stämningen i höst och vinter. Använd glasburkar eller glasflaskor. Dekorera med egna mönster och färger. De blir personliga och precis som du vill ha dem.

Ljuslyktor i glas DIY

3. Gör egna mönster på textilerna
Det finns mängder med vackra mönstrade tyger att använda till kuddar, lakan, överkast, gardiner med mera. Men många av dem kostar även en slant. Skapa i stället dina egna mönster med hjälp av till exempel tejp och textilfärg.

4. Uppgradera dina befintliga möbler
Man behöver inte alltid köpa nytt. Att använda det man redan har och piffa till det kan göra enorm skillnad i hemmet. Måla eller tapetsera om en möbel eller byt ut handtagen. Plötsligt har du en helt ny möbel till en rimlig kostnad.

Måla om ett bord

5. Fina förvaringslådor
Vackra förvaringslådor kan vara riktigt dyra men det är enkelt att göra dem själv. Använd gamla skolådor och måla alternativt klä dem med tyg, presentpapper eller tapet. Använd snygga knappar eller läderbitar som detaljer. Blir hur fint som helst.

6. Sy gardiner
Att sy egna gardiner är oftast inte särskilt svårt. Dessutom kan du spara en hel del pengar på att köpa ett eget tyg och sy precis den gardinen du vill ha.

Sy egna gardiner

7. Leksaker
Här är det bara fantasin som sätter gränser. Gör en dockteater, sy eller sticka ett gosedjur och skapa egna tavlor. Låt barnen vara med så blir det ännu roligare.

NUVARANDE DIY – 7 sätt att förnya hemmet med enkla medel
NÄSTA Ombyggd västkusttrålare från 1931 – ett boende utöver det vanliga