Att ständigt gå efter olika regler när det gäller inredning kan vara tråkigt och oinspirerande. Men det finns en enkel regel som både tar bort den plottriga känslan i ett rum och är lätt att följa – den kallas för 90/90.

90/90-regeln är ett enkelt sätt att hålla ordning hemma. Den går ut på att du ställer dig själv två frågor varje gång du har en pryl som du är osäker på om du ska behålla: Är det här något du har använt de senaste 90 dagarna? Om inte, kommer du att använda den här saken inom de närmsta 90 dagarna?

Regeln kommer från Joshua Fields Millburn and Ryan Nicodemus, som är riktiga minimalismexperter och har sajten The Minimalists.

vardagsrum-skona-hem

Om du strikt följer den här regeln har du snabbt ett minimalistiskt hem men självklart väljer du själv hur hårt du följer den. Välj själv ut för vilka typer av prylar regeln ska gälla. En prydnadssak exempelvis används aldrig och vissa saker hör bara till en viss säsong.

Fundera över vad som gäller för din regel, kanske är det 120 dagar? Eller sex månader? Oavsett så är det viktiga att du faktiskt följer den.

NUVARANDE Här är den geniala regeln som snabbt skapar ordning i ditt hem
NÄSTA Årets möbel 2017 – Bleck – med insidan ut