Ett badrum i skimrande blått.  Badrumsmöbler och badrumsinredning i sekelskiftes-stil funkar fint mot modernt petroleumblått kakel. Smart planlösning delar upp badrummet i två avdelningar. Mycket att inspireras av.

Inre bara ett badrum, utan två, både vad gäller planlösning och stil. Planmässigt har badrummet delats av till två avdelningar, en med ett badkar, dusch och tvättställ, och en – bland annat tänkt för gäster – med toalett och handfat.

LÄS OCKSÅ: 16 badrum vackra i all sin enkelhet

De olika badrummen skiljs åt av frostat glas, och binds samman av material och kulörer: petroleumfärgad melerad mosaik på väggarna, ljust klinkergolv, vita snickerier och vitt tak. Stilmässigt talar inventarierna – badkar, toalettstol, tvättställ och blandare – med ett tydligt formspråk från förra sekelskiftet, medan klinker och mosaik är nutida.

Många föremål i detta badrum, på en gård nära Stockholm, är vintagefynd. Liknande saker nytillverkas och finns exempelvis Nacka byggnadsvård och Byggfabriken.

badrum_kakel_mosaik_blatt1

LÄS OCKSÅ: Svart-vitt badrum – klassiskt vackert viktorianskt

På badrummets kortsida har toalett och handfat fått en egen avdelning. Vill man inte använda handduken finns en väggmonterad varmluftstork. En avlång pall från Afroart ger extra avställningsyta, handdukar, Missioni, NK Inredning, handfat och toalettstol från Duravit.

badrum_kakel_mosaik_blatt2

Badkaret står under fönstret för utsikt över gården. Vill man hindra insyn dras rullgardinen ner. Badkaret är gammalt , men har emaljerats  om och fått en gul utsida. Liknande blandare finns hos Duravit.

badrum_kakel_mosaik_blatt3

Klassisk engelsk blandare av märket Perrin & Rowe finns på Byggfabriken. Liknande går att hitta hos badrumsgruppen.se.

badrum_kakel_mosaik_blatt4

Dusch. Handtagen som hänger i kedjorna sätter på respektive stänger av vattnet. Inbyggd hylla för tvål och schampo.

badrum_kakel_mosaik_blatt5

Publicerad i Sköna hem nr 12, 2015.

Av: Per Wennberg
Foto: Martin Cederblad

NUVARANDE Skimrande blått badrum – sekelskifte möter nutid med spännande planlösning
NÄSTA 8 fina blomsterarrangemang som du kan göra själv