Ägarna flyttade in i sin charmiga lägenhet med en tydlig idé om att det de redan ägde fick räcka och att de inte ville ändra på den inbodda skönheten som redan fanns.

I vardagsrummet med den smaragdgröna kakelugnen möts högt och lågt. Vimplarna i papper kommer från anrika tehuset Fortnum & Mason och togs fram med anledning av den engelska drottningens 60 år på tronen. Den svävande kedjan till höger om soffan är ett verk av konstnären Oscar Reutersvärd.

Soffbordet i skuren björk är en av Josef Franks första prototyper av det bord som finns att köpa som nyproduktion  på Svenskt tenn. Troligvis är detta enda exemplaret i just det här utförandet.

Det stora skafferiskåpet är ett arvegods. Ananasljusstakarna kommer från NK Classic home och de lilafärgade cirkustältformade  plåtburkarna är köpta i butiken Sirlig i Gamla stan.

Köksbordet är ett omlackat auktionsfynd och lampan kommer från Byggfabriken. Tallrikarna med guldmotiv på väggen är från Gustavsbergs samlingsutgåva Arter i fara från 1970-talet.

Sovrummets sängbord har decoupage av gamla 1800-talsböcker och är liksom spegeln köpt i en antikaffär i Stockholm. Överkastet är från Himla, kuddarna och filen med överdimensionerade maskor från Ceannis.

Publicerad i Sköna hem nr 6, 2013.

NUVARANDE Såpade furugolv och personliga detaljer – charmigt i Gamla stan
NÄSTA Gör det själv – Mormorsglamours snyggga lastpallssoffa