Allt fler väljer plastgran till jul, ett barrfritt alternativ som håller år efter år. Nu görs väldigt naturtrogna konstgranar, så varför inte? Här är 11 konstgranar till julafton.

Att plastgranen blir mer och mer populär för varje år som går är ingen direkt nyhet (Stockholmarna är dock de i landet som fortfarande håller det stadigaste greppet om den levande julgranen). Rödgranen, kungsgranen och silvergranen har med andra ord fått stor konkurrens av plastgranen.

LÄS OCKSÅ: 10 000 kryp följer med din julgran in – så blir du av med dem

Och det lär fortsätta i den riktningen, utvecklingen kring plastgranen har gått framåt, och nu går det att hitta riktigt naturtrogna och detaljerade konstgranar som mycket väl kan mäta upp till en äkta julgran.

Här har vi valt ut ett litet axplock av alla plastgranar som finns att tillgå.

1. Lite glesar plastgran

plastgran_trend_ellos

Gillar du pyntet mer än själva julgranen så är den här plastgranen något för dig. Med sitt glesa grenverk får det plats ordentligt med julgranspynt! Plastgran, trend, ellos, 1 099 kr.

2. Rustas plastgranar

plastgran_rusta

Rustas julsortiment är ofta väldigt roligt och prisvärt. Hos Rusta hittar vi en mängd olika plastgranar med priser från 199 kr.

3. Plastgran, Kungsgran

plastgran_kungsgran_ellos

Är du på jakt efter en riktig Disney-gran, där en maffig gran spelar huvudrollen, och julgranspyntet arrangeras runtom och liksom utanpå själva granen, då är denna kungsgran i plast något för dig. Plastgran, Kungsgran, ellos, 1 899 kr.

4. Plastgran med led-belysning.

plastgran_belysning_ellos

Som vi älskar genvägar, speciellt detaljerna som underlättar julstöket. Här en plastgran med färdig led-belysning. Bara att packa upp och sätta i kontakten. Slipp krånglet med att ljussätta din julgran med denna plastgran från Star Trading, 999 kr.

5. Naturtrogen plastgran

plastgran_naturtrogen

Vem skulle kunna tro att detta faktiskt är en plastgran? Överlag blir plastgranarna mer och mer naturtrogna, men smakar det så kostar det. Denna vackra gran från Star Trading kostar 2 299 kr.

6. Ikeas plastgranar

plastgran_ikea

Plastgranen Fejka är ett pristvärt budgetalternativ till plastgran, Ikea, 449 kr.

7. Clas Ohlsons plastgran

plastgran_clas_ohlson

Denna fina plastgran säljer Clas Ohlsson för 699 kr.

8. Lyxig plastgran

plastgran_lyx_ellos

Wow, den här lyxiga granen i plast kräver sitt hem! Men vilken juvel till julgran ändå! 3 999 kronor kostar den hos ellos.

9. Plastgran med ljusslinga

plastgran_ljusslinga_ellos

En plastgran med ljusslinga underlättar pyntandet, 599 kronor, ellos.

Artikeln innehåller köplänkar.

 

 

 

 

NUVARANDE 9 extra fina plastgranar för dig som vill slippa barret (och insekterna!)
NÄSTA 20 klassiska adventsljusstakar att lysa upp hemmet med i jul