Att organisera har aldrig varit så lätt om du följer vårt råd och testar detta tipset!

En snurrplatta. En ganska oansenlig pryl som kanske finns hemma i något skåp. I bästa fall används den mitt på bordet för att göra servering till många lite lättare. Så långt, allt väl.

snurrbrada_ikea

För det är väl egentligen så snurrplattan är tänkt att användas, till servering.

snurrbrada_servering

Bildkälla

Men vi tar det ett steg längre och integrerar snurrplattan i hemmets sisyfos-arbete, nämligen det här med att organisera.

6 sätt att organisera dina skåp med en snurrplatta

1. Skafferiet

Som vi älskar stora, rymliga skafferier och skåp! Ju mer som får plats desto bättre, eller hur! Ända tills vi börjar tappa kontrollen över vad vi egentligen förvarar i det där stora skafferiet. Saker tenderar att hamna längst bak ganska fort och hörnen är ju värst. Handen upp alla som någon gång tar tag i en ordentlig utrensning och hittar burkar och påsar som sett bäst-före-datum någon gång förra seklet? En snurrplatta gör underverk i den här typen av utrymmen. Aldrig något som får stå och skämmas längst bak. Bara du kommer ihåg att snurra på plattan när du letar!

snurrbrada_skafferi

Bildkälla

LÄS OCKSÅ: 20 underbara (och organiserade skafferier) du önskade du hade

2. Under vasken

Överblick och lättillgänglighet är ledord när det kommer till att organisera på rätt sätt. Under vasken inget undantag. Chansen att städningen verkligen blir av om man har med välorganiserade rengöringsmedel att göra är väl mer en regel än undantag.

snurrbrada_stadskap

Bildkälla

3. Kylen

En briljant idé att sätta en snurrplatta i kylen ju! Samma problem råder ju här som i skafferiet: burkar och annat hamnar längst bak och sedan ser man inte röken av dem (förrän de får egna fötter).

snurrbrada_kylskap

Bildkälla

4. Kryddskåpet

Många kryddor blir det. Ställ dem på en snurrplatta och aldrig mer behöver du leta efter kryddpeppar eller mejram tills du blir galen.

snurrbrada_kryddor

Bildkälla

LÄS OCKSÅ: 7 sätt att använda tidskriftssamlare (till allt annat än papper)

5. I skåpet

Inget skåp är för oorganiserat för att inte testa en snurrplatta. För just dig kanske det hederliga porslinsskåpet behöver just en dylik för att skapa perfekt ordning.

snurrbrada_skap

Bildkälla

6. Badrummet

I ett badrumsskåp gäller samma som för alla exempel ovan. Saker som hamnar längst in blir inte använda och glöms bort. Summa summarum kan vi väl säga att snurrplattan, förutom att den är himla smart, även i längden är ekonomisk. Hittar du och kommer ihåg dina saker behöver du inte köpa nytt förrän det är slut!

snurrbrada_badrum

Bildkälla

LÄS OCKSÅ: 12 steg till ett rent och välorganiserat badrum

cecilia-ohrn-byline2

NUVARANDE Du anar inte hur den här prylen kommer förändra ordningen i ditt hem!
NÄSTA 6 granntyper du garanterat känner igen (vem bor du bredvid?)