Ett eller flera kakfat med våningar hjälper dig att bygga fina och inbjudande bufféer. Men det krävs ju att man äger just ett eller flera kakfat. Men misströsta icke, om du inte har några kakfat, här är absolut smartaste tipset! Så lätt är det faktiskt att bygga ett eget kakfat exakt efter behov, och du behöver inte ens verktyg!

Ett kakfat med två eller tre våningar förgyller den enklaste kakfesten, eller buffén för den delen. Det finns åtminstone två fördelar med att presentera bufféer i olika höjder, dels för att få överblick över det som bjuds och sedan så ser det helt enkelt väldigt trevligt ut.

LÄS OCKSÅ: Topp-7-listan på smartaste förvaringen till ditt hem

Men om man varken har tid, lust eller ekonomi att köpa på sig ett antal kakfat för olika tillfällen (tänk studentmottagning, bröllop, julkalas, dopkalas eller vilket kalas som helst), så har vi den absolut bästa och smartaste idén. Du använder det du har hemma och behöver varken limpistol eller porslinsborr! Det här smarta tipset ger dig möjlighet att bygga hur många kakfat som just din buffé eller bjudning behöver.

Så gör du ett kakfat av koppar och tallrikar

Spara

Börja med att leta i dina egna skåp efter lämpliga fat i olika storlekar, samt koppar eller små skålar. Tänk på att det finns mängder av udda proslin till billig penning i second hand-affärer. Kan vara värt att ta en sväng dit för att kunna göra extra genomtänkta kakfat kanske.

Sedan är det ju bara att börja bygga. Störst fat underst, och gärna en lite högre mugg i början för att få lite utrymme, sedan är det bara att bygga vidare och avsluta med en gullig liten kaffekopp eller mindre mugg fylld med godis till exempel. Lycka till!

Men, om du vill kika vidare på fina kakfat i butik, klicka vidare på länken nedan!

LÄS OCKSÅ: 11 ljuvliga kakfat i våningar – som gjorda för kakfest eller buffé!

cecilia-ohrn-byline

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

NUVARANDE Så lätt gör du ett kakfat i tre våningar (du har garanterat redan allt hemma)
NÄSTA Malin Wollin om populära blomman som (egentligen) ser ut som ett rosa apkön