I annonssamarbete med Ellos

Grönt är skönt – nya kreativa sätt att inreda med växter

Står dina krukväxter på rad i fönstret? Låt växterna byta plats och flytta den traditionella vasen bort från matbordet. Här visar vi nya, sköna sätt att inreda med växter på, oavsett om du bor i villa eller lägenhet i stan.

ellos_grontskonastart_2015

ellos_grontskona1_2015

Fönstret är en naturlig samlingsplats för krukor, vaser och andra små prydnadssaker. Alltför stora krukor tar bort mycket av ljusflödet, koncentrera istället några få glasvaser i ett litet stilleben. Använd med fördel tonade glasflaskor och glaslyktor som vaser, det ger ett vackert sken när solen strålar igenom.

ellos_grontskona2_2015

Tar du ofta död på dina gröna växter? Det finns flera olika växter som är extra lättskötta, Monstera, Aloe Vera, Svärmorstunga, Gullranka och Paradisträd (penningplanta) är bara några som hjälper dina gröna fingrar på vägen. Eller så tar du in några enstaka kvistar och sätter i glasburkar i fönstret. Minst lika vackert och betydligt enklare! Eller pryd skrivbordet med en vacker glaskupa och placera en charmig liten stickling inuti.

ellos_grontskont3_2015

Vill du ha vacker patina på dina lerkrukor? Blanda 5 dl filmjölk eller yoghurt med en matsked socker och stryk på krukorna med en pensel. Resultatet tar ca 3-4 veckor innan du får en härligt grönmossig patinering.

Blanda upp dina lerkrukor med olika zinkkrukor, låt dem stå ute året om, de blir bara vackrare med åren!

ellos_grontskona4_2015

Att ta in några ängsblommor i en vas bredvid sängen är både vackert och rogivande för själen. Är du allergisk mot doft och pollen? Förvandla ditt sovrum till en prunkande oas med blommiga textilier istället. Fler blommiga bäddset finner du här, här och här.

 

ellos_skonagron5_2015

Dekorera med en kvist i varje rum, glöm inte bort hallen och badrummet som får ett extra uppsving med en blomma, eller enstaka blad. Nu på sommaren är det vackert med ormbunksblad, vasstrån, rabarberblad, kastanjeblad och doftschersmin. Men även en enkel kvist från aspen är vackert i en glasflaska.