I annonssamarbete med Ellos

Sko dig för varmare tider

Höst och rusk. Det är inget hinder för att fortfarande vara snygg och trendig. Här är våra bästa tips för att hålla dina fötter snygga, varma och bekväma i höst. Vi ger också de bästa tipsen för hur du tar hand om dins skor på bästa sätt.

ellosgulaskorstart

Kyligare årstider väntar och det blir dags att klä sig varmare från topp till tå. Men det hindrar inte att du kan se trendig ut. Tvärtom är det helrätt med grova sulor, boots och fleecefoder på fötterna i höst och vinter.

ellosgulaskorstart

Timberland-kängan gör comeback till mångas glädje. Och den får sällskap av sin vapendragare – Timberland-stöveln med högt skaft. Kängorna är i materialet nubuck, vilket är känsligt för vatten. För att skydda dina nya skor, spraya med impregneringsspray -och se till att täcka hela ytan. Efter det ska sprayen torka in ordentligt innan du borstar upp den ruggiga ytan med exempelvis en mockaborste. För bästa resultat – låt dem torka i minst tio minuter och gör repetera hela proceduren för maximal hållbarhet.

ellosskoplock

Grova sulor, snörning och fuskpäls eller fleece som innerfoder är detaljer som vi letar efter just nu. Den klassiska kängan är både trendig och funktionell och passar lika bra till vardags som för fest. Roligt att den gamla goa gula snörkängan av nubuck åter är på mångas fötter och finns både i låg och hög modell.

ellosbootsblack

Grova kängor ger en riktig höstkänsla. Köp ett par rymliga, för små kängor gör att du lättare fryser om dina fossingar. Får du för mycket plats över, stoppa gärna ner en raggsocka det är både varmt, mysigt och snyggt. Annars är en extra innersula alltid att rekommendera om dina skor är för stora. I det här fallet är snygga dragtampar baktill perfekta att ta tag i när du ska hoppa i skon. Men vill du inte slita på dragtamparna, använd skohorn istället. Viktigt att tänka på är att inte använda impregneringsspray på ovandelen på de här kängorna eftersom de är gjorda av syntetskinn. Med impregnering kan de bli fläckiga och i värsta fall förstörda.

ellosvarmastovlar

Varma fötter får du av de här kängorna, bootsen och stövlarna. Bekvämt utrustade med pälsfoder på insidan. Och på utsidan omges de av en snygg design, välj själv vilka som blir dina favoriter i höst och vinter. Den klassiska curlingstövelnleopardenvinterbootsen eller Sorel-kängan?

Jeans, kjol eller tights spelar ingen roll. Varma fötter matchar det mesta, men kom ihåg att ta hand om skorna. Oavsett om du köper mocka, läder eller textilskor ska du alltid sköta om dem så att de får så lång livstid som möjligt. Börja alltid med att göra rent skons yta för att sedan behandla med produkter som fräschar upp. Sista steget är alltid att impregnera skorna så att de skyddas mot vatten och smuts.

ellosskortjejer

Klackar är alltid lika snyggt, höst som vinter, vår som sommar. Här är en snygg variant med dragkedja framtill. Det är viktigt att du tar hand om dina klackar eftersom att de slits mot underlaget som du går på. Ett säkert kort för att alltid ha snygga klackar är att byta ut dem innan de slitits ner till stiftet som finns på klackade skor och stövlar. Ett nytt stift får du enkelt hos en skomakare. Hur snyggt det än är med högklackat kan det vara förenat med viss smärta. Är du en som får du ont i fötterna av högklackat? Lägg en sula framme under tårna så är problemet löst.

ellosvinrodboots

Mockaboots när de är som bäst. Välj och vraka mellan olika färger. I höst är mockaskornas största fiende väta och regn men det skyddar impregnering emot. I vinter när snö och slaks nått våra gator är det tråkiga saltränderna ett evigt gissel att bli av med. Använd en slipkloss och rengöringsschampo och borsta extra mycket på smutsfläckar och saltränder så försvinner de.

Vi på Ellos älskar hösten och allt snyggt mode som man får ta på sig i samband med kallare årstider. Du har väl inte missat våra snyggaste stickade koftor och höstjackor för alla tillfällen? Här hittar du mer modenspiration – kolla in Connie Nielsens höstfavoriter.