Förmodligen är du ute efter ett mysigt sovrum. Det finns några saker att tänka på för att få det optimala sovrummet. Här kommer 8 smarta tips till dig som funderar på hur du ska inreda ditt sovrum.

Att inreda ett sovrum så det blir mysigt borde inte vara så svårt. Lite härlig sovrumsinredning, en fin sovrumslampa och kanske ett par härliga gardiner. Men nej, du får ändå inte riktigt till det? Kika igenom dessa små tips, och du ska se att ditt sovrum kommer bli det mysigaste rummet i hela hemmet!

1. Sovrum med blickfång

Börja med att välja ut det centrala blickfånget i ditt sovrum, för de allra flesta är det naturligtvis sängen, men kanske har du ett sovrum med en kakelugn eller ett stort fönster, eller fransk balkong. Utgå från ditt centrala blickfång när du ska inreda och skapa en känsla i sovrummet.

LÄS OCKSÅ: 11 fantastiska och kreativa ikea-hack till ditt sovrum 

2. Praktiskt sovrum

Tänk noga igenom hur du vill använda sovrummet. Förutom att sova kanske du vill titta på tv, läsa, umgås, klä på dig, sminka dig, fixa håret? Utgå från dina behov när du inreder med möbler, elkontakter och ljuskällor.

LÄS OCKSÅ: Så gör du mysigt i sovrummet – 7 garanterat snabba tips

3. Sängens placering i sovrummet

Hur sover du som allra bäst? Behöver du becksvart, då kanske du inte vill ställa sängen precis vid fönstret, å andra sidan är du i behov av frisk luft och ljus, då kanske sängen passar alldeles utmärkt vid fönstret.

4. Sovrumsmöbler

Tänk på att inte övermöblera, du behöver plats för att lätt kunna ta dig runt i rummet, blir det för trångt kan det skapa irritation.

5. Belysning i sovrummet

Tänk på belysningen. Du behöver förmodligen ordentligt med läsljus, och när du klär på dig under vinterhalvåret, men också mysljus när du vill varva ner på kvällen.

6. Sovrumsmöbler

Någonstans att sitta, förutom på sängen är trevligt att ha i sovrummet. Har du ett mindre sovrum räcker det med en liten stol, annars kanske det finns plats för en fåtölj eller mindre soffa. Detta gör att sovrummet blir mer än bara ett sovrum.

7. Annorlunda lösningar i sovrummet

Har du möjlighet att möblera mer centrerat i rummet så gör det! Tänk på att sängen inte nödvändigtvis behöver stå mot en vägg. Möblera om och prova dig fram till den härligaste känslan i ditt sovrum.

Bildkällor: ceridianindex.com, hemnet.se, tapja.com, houzz.co, homesickdesigns.com,  casasugar.com, ikea.com

LÄS OCKSÅ: Skapa stilen – mönstermixat sovrum 

cecilia-ohrn-byline

 

 

 

NUVARANDE Inspiration till ditt sovrum – 8 smarta tips när du ska inreda ditt sovrum
NÄSTA Sköna Hem, november 2016