Linnelakanen som för tankarna till den svenska skärgården och mustiga kuddar som andas storstadspuls. Carina Björcks populära design är en favorit bland inredningsfantaster och det är inte svårt att förstå varför. Klicka hem hennes design direkt här i artikeln.

Carina Björck är konstnären som fotar sina motiv, målar konst av dem, och slutligen trycker upp konsten på inredningsdetaljer som sängkläder och brickor. Spana in hennes design och handla nya inredningsdetaljer nedan.

Linnelakan finns hos ikea, hm, hemtex, ellos, åhlens och jotex bland annat, men även Sköna Hem säljer linnelakan i sin webshop.
Klicka på plussen i bild eller på produkterna för att handla, utcheckning sker med Klarna.

carina björck-1

Carinas nordiska stil tar sig uttryck i kollektionen ”Archipelago”. HÄR hittar du alla produkter i kollektionen: påslakan, kuddar, brickor, m.m.

Carina Björck: ”Jag har två stilar, en nordisk och en urban”

– Jag har två stilar, förklarar Carina Björck om sin design. Kollektionen ”Archipelago” har tillkommit under senare tid och inspireras av nordisk natur. Den är mer avskalad och passar väl ihop med den skandinaviska inredningsstilen. Allt är i linne.

– Tanken är att man ska plocka undan hemma, och låta ljuset flöda med färgerna jag använt. Den andra kollektionen ”Kontinental” speglar mitt liv då jag reste mycket och besökte stora städer. Mustiga färger och rörelse med en känsla av New York-våning.

påskalkan och sängkläder och kuddar i linne.
Klicka på plussen i bild eller på produkterna för att handla, utcheckning sker med Klarna.

carina björck-2

Här hittar du alla produkter från kollektionen ”Kontinental”.


shopping-vit
Sköna hem Shopping – Allt inom inredning 
Personligt, prisvärt och kvalitetssäkrat. Hos Sköna hem Shopping finns något för alla. Våra inredningsexperter tipsar varje vecka om exklusiva samarbeten med utvalda designers.
E-handel med Tipser Betala säkert med Klarna – du väljer själv om du vill ha faktura eller betala direkt, och kan självklart skicka tillbaka varan om du inte är nöjd. Vid frågor: support@tipser.com, 08-410 344 60.

Hur har då den nordiska stilen växt fram?

– Jag är uppväxt med närhet till natur och har spenderat mycket tid på såväl västkustens klippor som Norrlands skogar. Nu bor jag och min man i skärgården på somrarna, och det är där inspirationen kommer ifrån. Färgerna går mycket i blått och grönt och man får tolka dem själv. Ett kuddmönster kan lika gärna föreställa vara ett hav som ett fjäll.

Har man ett seende för färg och form går det in i allt man gör

Vart hittar du inspiration till alla färger du använder?

– Det kommer från såväl natur som stad. Jag tror att om man har ett seende för färg och form så går det in i allt man gör, vare sig det gäller att måla en tavla eller duka ett bord.

NUVARANDE Populära linnelakan som speglar svensk natur – klicka hem ditt set här
NÄSTA Handla Solgungan hos Sköna hem – en designpärla från Nordkoster