Har du problem med pälsängrar eller andra skadedjur i garderoben? Ett bra tips mot pälsängrar är doftblock i ceder.

Doftblock i ceder är både väldoftande och praktiska. Lägg dem bland dina kläder i garderoben för att skydda mot silverfiskar, mal, pälsängrar och andra skadedjur som skyr doften av ceder som pesten. På köpet får kläderna en svag väldoft av cederträ.

 

Doftblocken är tillverkade av 100% Cederträ, ett icke-utrotningshotat träslag känt för sin milda men distinkta doft. Doftblocken förnyar du genom att någon gång per år slipa försiktigt med ett fint sandpapper. Då räcker de en livstid.

Cederträ – effektivt och doftar underbart

Cederträ är beroende på art och växtplats gulvitt till brunrött och har en kraftig aromatisk doft. Träet är relativt hårt och har bra rötmotstånd. Det används bland annat för tillverkning av blyertspennor, utomhusfasader, båtvirke och inredningar. Cederträ används för doftens skull även i syfte att avskräcka skadedjur, men doftämnena kan vara allergiframkallande för människor.

garderob

Fakta pälsängrar

Pälsängrar är naturens dammsugare som äter hål i kläder gjorda av naturmaterial som päls, läder, bomull och ylle. Framför allt föredrar pälsängrarna att äta använda kläder då de innehåller hudavlagringar.

Pälsängrar flyger gärna in i bostäder för att lägga sina ägg, när dessa sedan kläcks och larverna sprider sig i huset kan man få problem med förstörda textilier.

Läs också: Slipp pälsängrar, silverfisk och mal – expertens bästa tips

NUVARANDE Så slipper du pälsängrar – och undviker att kläderna blir förstörda
NÄSTA Så väljer du rätt sänggavel till ditt sovrum