Har du någon gång drömt om ett eget lusthus i trädgården? Låt oss hjälpa till att inspirera och få dig att drömma dig bort till det du helst skulle vilja ha i din ägo själv.

1. Lusthus av gamla fönster

Varför inte drömma sig bort till ett ljust och luftigt lusthus omringat och mitt i en grönskande vacker trädgård? Här skulle man gärna parkera sig vid det franska cafésetet och kanske äta en sallad gjord på trädgårdens odlingar.

lusthus uppbyggt i glas

Bildkälla

2. Lusthus i trä och glas

Dröm en dagdröm eller två i det här luftiga och rymliga lusthus i trä och glas. Slå dig ner i den mjuka soffan och drick en flädersaft hämtad från blommorna i din trädgård.

lusthus i glas och trä

Bildkälla

3. Lusthus i furu

När mörkret faller på kan du bege dig ut till detta mysiga lusthus tillsammans med dina vänner för att avnjuta en charkbricka och en flaska vin. Med tända ljus omkring kan ni stanna där ute långt in på småtimmarna – och stänger man till dörren så lämnar du både kylan och myggorna utanför.

inglasat lusthus på kvällen

Bildkälla

 

4. Kvällning i lusthuset

Sov under bar himmel i detta inglasade rum, mitt i trädgården. Om du inte är mörkrädd förstås… då kanske det är bäst att ha sällskap av någon.

vitt lusthus i glas

Bildkälla

 

5. Högt i tak

I ett inglasat rum med högt i tak kan du och dina inbjudna gäster och föra samtal… med högt i tak (under alla mysiga och ljusa sommarkvällar).

Mörkt lusthus i glas och trä

Bildkälla

 

6. Lusthus i plast

Varför inte ha något som ingen annan har? En bubbla av plast (inte glas här tyvärr…) mitt i trädgården, där du kan ligga och läsa dina favoritmagasin bland mjuka fluffiga kuddar på bubblans golv.

bo i en bubbla av glas, fint lusthus

Bildkälla

 

7. Lusthus = växthus

Vill man inte sitta i sitt lilla lusthus så kan man alltid använda det som ett slags extra växthus. Här finns plats för både stort och smått, som sedan ska skötas och planteras i trädgården runt om.

lusthus i glas med toppigt tak

Bildkälla

 

NUVARANDE 7 inspirerande och vackra lusthus att drömma om
NÄSTA Dramatiskt elegant när Ikea lanserar nya köksluckor med spännande mönster