Drömmen om en pool slutar i de flesta fall vid en uppblåsbar pool eller på något sätt nedmonterbar pool. För det är extremt dyrt att gräva pool. Men ett hyfsat snabbjobbat quick-fix för en lite lyxigare känsla på säsongs-poolen är att bygga ett trädäck runt omkring.

En dylik pool kommer monteras upp i många trädgårdar i sommar. Superskön och härlig att ha till hands för badsugna barn (och vuxna). Dock inte särskilt vacker att se på. Men har du lust att förändra utseendet på din pool så ska du fortsätta att läsa. Här kommer inspiration till hur du kan få din budgetpool att bli så mycket lyxigare och härligare.

pool_tradgard

Budgetlösningen stavas pooldäck. För att bygga ett trädäck till din pool krävs en del jobb ska erkännas. Och är du inte superhändig själv bör du ta in någon som kan hjälpa dig. Det ska mätas ordentligt, gjutas plintar och sättas reglar. Och sedan ska trallen på.

Detta exemplet på hur du bygger trädäck till din pool hittade vi hos goodshomedesign.com, ett budgetvänligt trädäck helt enkelt, men med ett strålande resultat!

bygga_pool1

LÄS OCKSÅ: Ett vackert hus javisst – men vänta tills du ser baksidan!

Grunden är viktigast när du bygger ett pooldäck. Det ska vara stabilt och hålla för både hopp, lek och spring (även om du själv ser dig prickstill i en solstol…). När grunden är klar börjar det roliga, utseendet. Att lägga trätrall är ett monotont jobb, men det är nu det börjar hända saker!

bygga_pool2

Trappan ger en lite lyxigare känsla än bara ha en stege upp, kräver dock lite mer jobb.

Hur stort pooldäck har du möjlighet att bygga? När du ändå är igång är det trevligt med plats för både parasoll och solstolar.

LÄS OCKSÅ: 14 underbara svalkande (och lyxiga) poolhus

bygga_pool3

Din ”billiga” pool med ett helt nytt utseende! Lite lyxigare och lite härligare helt enkelt!

bygga_pool4

Bildkälla

cecilia-ohrn-byline2

NUVARANDE Knepet som får din pool att se 100 gånger lyxigare ut!
NÄSTA Underbart torp (vi älskar väggarna – och trädgården!)