tradgard_spegel

Trenden att trädgården och uteplatsen blir mer och mer ombonad växer för varje säsong. Trädgården fylls med utemöbler, utekök, belysning, mattor och gardiner för att skapa känslan av ett rum där ute och inne möts i en härlig symfoni av sommarvärme, ljumma vindar och grilldoft. En plats i solen helt enkelt där vi vill hänga hela sommaren.

LÄS OCKSÅ: 24 härliga utekök som får dig att önska sommar året runt

Nu adderar vi en detalj för att skapa våra drömmars trädgård. Häng ut en spegel i trädgården! En spegel skapar rymd och reflekterar ljus, det vet vi sedan länge. Så varför inte lyfta ut en spegel till trädgården? Effekten kan bli helt magisk. När grönskan från trädgården reflekteras i spegeln blir det nästan som en öppning till en annan dimension. En spännande illusion av en oändlig trädgård. Tänk dock på att skydda fåglar (men även människor!) från att flyga eller gå in i spegeln genom att använda en rovfågelssilhuett på spegeln.

LÄS OCKSÅ: Trädgård i miniatyr – 12 exempel på små underbara trädgårdar

En stående spegel mot en vägg där gränsen mellan spegel och verklighet suddas ut på ett magiskt sätt. (Glöm inte rovfågelssilhuetten bara, hög risk för att något levande tar ett kliv in i spegeln här!).

tradgard_spegel2

Källa

Här skapar spegeln en illusion av ett extra fönster.

tradgard_spegel1

Källa

Otroligt cool effekt med en spegel i buskaget. Känslan av en större trädgård eller en ”hemlig” ingång till något helt annat blir påtaglig. Dock också ett bra exempel på när en rovfågelssilhuett verkligen behövs.

tradgard_spegel3

Källa

Men det behöver heller inte vara mer komplicerat än så här för att skapa en fin effekt i trädgården med en spegel.

tradgard_spegel4

Källa

En vacker spegel på innergården ger också en känsla av rymd.

tradgard_spegel5

Källa

En spegel eller en hemlig gång…?

tradgard_spegel6

Källa

Eller så blir spegeln bara en fin detalj, bara för att!

tradgard_spegel7

Källa

PS. Tänk också på att inte placera spegeln i direkt solljus, en riktigt varm dag skulle det i värsta fall kunna orsaka eldsvåda om det samtidigt finns torrt gräs eller torra löv i närheten.

LÄS OCKSÅ: Drömmen om en pergola – 9 underbara pergolor till trädgården

cecilia-ohrn-byline2

NUVARANDE Så blir trädgården ett spännande uterum – detaljen som skapar magi
NÄSTA Utemöbler du gör bäst själv – en pinnstol blir trädgårdens härligaste sittplats