Ett vardagsrum med mörka färger, mjuka mattor, generöst med fluffiga kuddar, plädar, böcker och tavelväggar låter mysigt, eller hur? Här visar vi vardagsrum med dylika detaljer för lite inspiration.

Här kommer 11 exempel på mysiga vardagsrum. Samt en förklaring till varför just dessa vardagsrum har det där lilla extra.

Vardagsrum 1

Mjuka jordfärger, en skön matta och tavelväggen som plockar upp rummets färger. Det rustika soffbordet i trä bidrar också till en mysig känsla i vardagsrummet.

Vardagsrum 2

Mörka färger ger myskänsla. I detta vardagsrummet både på väggen och golvet. Våga ta i när det gäller den mörka färgskalan! Blanda upp med lättare detaljer, som skinnfåtöljen i ljus cognac, samt ljus, mjuk matta. Eldstaden med gaslåga understryker myskänslan i vardagsrummet.

Vardagsrum 3

Mörka nyanser, sammetstyger och generöst med guldramar. I det här vardagsrummet vill man vara, inte minst i den underbara sammetssoffan.

Vardagsrum 4

Att inreda ett hörn i ett rum ska inte underskattas när det kommer till mysfaktorn. En mjuk matta och en skön fåtölj i ett hörn av vardagsrummet inbjuder till att slå sig ner med en god bok eller film.

Vardagsrum 5

En mörkare nyans på väggen tillsammans med soffan fylld med mjuka kuddar, och punktbelysning på det. Möjligtvis hade man kunnat addera en matta för en extra ombonad känsla i vardagsrummet.

Vardagsrum 6

Fyllda bokhyllor, mjuka mattor, skinnmöbler och olika ljuskällor, några säkra kort för ett mysigt vardagsrum. Det är en fin gräns mellan övermöblerat och mysigt, men en högst ovetenskaplig regel säger att hellre för mycket möbler och detaljer än för lite för att skapa en mysig känsla.

Vardagsrum 7

Förutom skinnsoffan och den rutiga länsfåtöljen bidrar den öppna eldstaden definitivt till känslan i detta vardagsrum.

Vardagsrum 8

En enhetlig färgskala i sobert grått, mjuk soffa som man vill sjunka ner i, generöst med kuddar och plädar samt en mjuk matta på golvet, japp här är myset definitivt inkapslat och redo att avnjutas.

Vardagsrum 9

Gillar extra mycket den vackra soffan i linnetyg samt den inbjudande känslan med soffkuddarna, i kombination med det något oväntade soffbordet. Vackert.

Vardagsrum 10

Åh mattan! Och belysningen, och den strama men ändå skönt stylade soffan.

Vardagsrum 11

Här är det den perfekt avvägda, mustiga färgskalan i dovt gult och engelskt rött som bidrar till att vardagsrummet känns mysigt. Ett säkert kort för myskänslan är att addera textilier i mängder.

Bildkällor: houzz.com, topdreamer.com, moderndecorho.me, fashionoverreason.com, babble.com, sweethomestyle.tumblr.com, thegiftsoflife.tumblr.com, stylelogistics.com, thedesignfiles.net, thebay.com, domainehome.com, domainehome.com

Går du i säljtankar? Testa Homestyling!

• Följ med när Andrea Brodin stylar ett boende inför försäljning.
• Du får checklistor på vad du ska göra – rum för rum.
• Bästa tipsen kring möblering, inredning och sista-minuten-knep.
(Kursen funkar lika bra för dig som bara vill få fint hemma!)

Läs mer och beställ HÄR.

NUVARANDE 11 inspirerande vardagsrum – så blir ditt vardagsrum extra mysigt
NÄSTA Återvinning när det är som bäst – 5 saker du ska sälja eller skänka bort