11 enkla projekt som kommer göra ditt hem lite flottare

Jodå, det är fortfarande detaljerna som gör det, den klyschan är ingen klyscha alls. Här är 11 förslag på projekt som alla är ganska enkla, men som kommer märkas i ditt hem.

1. Byt ut dina vanliga knoppar eller dörrhandtag mot något lite lyxigare. En liten detalj men som gör stor skillnad. Superfront gör dessa i grön marmor.

2. Att färgsätta taket är lite av ett outforskat område för de flesta av oss, men kommer garanterat göra mycket för rummet.

Bildkälla

3. Panelklädda väggar är ett ganska lätt sätt att förändra ett rum. Billigt kan det bli också, för om du väljer att måla panelen går det bra att använda det absolut billigaste materialet.

Bildkälla

4. Gör egna läderhandtag. Dekorativt, och definitivt billigare än att köpa färdigproducerade.

Bildkälla

5. En hederlig korg blir som ny, och något mycket mer om den får lite färg på sig. Spraymåla hela eller kör en dip-dye-variant.

Bildkälla

6. Byt ut dina gamla plastventilationsgaller mot ett i gjutjärn. Finns olika varianter hos Byggfabriken.

7. Har du ett vinylgolv eller något annat golv som du vill ha en tillfällig renoveringslösning för så är målarfärg ditt svar.  Måla i en och samma färg eller måla fina mönster, det är bara din inredningsstil och fantasi som sätter gränsen.

Bildkälla

8. Spraymåla en billig bokhylla i metallic-färg för ett absolut lyxigt resultat! Här är det Ikeas Vittsjö som fått ett helt annat usteende.

Bildkälla

9. Gör ett soffbord av en lastpall och industrihjul.

Bildkälla

10. Gör en egen sänggavel. Här finns en bra guide!

Bildkälla

11. Införskaffa ett par riktigt flotta gardiner. Och häng dem rätt! Det vill säga högt och en bit ut åt sidorna. Just dessa gardiner finns hos ellos.

Lycka till!

 

NUVARANDE 11 enkla projekt som kommer göra ditt hem lite flottare
NÄSTA 12 bilder som visar hur mycket rätt styling betyder för ett hem