Ingenting går upp mot en frisk höstpromenad.

Känslan av att komma in igen är oslagbar. Att hälla upp en kopp te i favoritporslinet, krypa upp i soffan bland vackra kuddar och vira in sig i en mysig pläd är som bomull för själen.

Här är 18 tips hur du enkelt rustar hemmet för en lång och mysig höst!

1. Levande ljus är oslagbart på hösten när mörkret faller. Stearinljus eller en sprakande brasa skapar en hög mysfaktor både morgon som kväll.

2. Grått och blått är höstens heta färger, liksom grafiska mönster. Text på kuddar och tidlösa rutor skapar en sober och stilfull mix.

3. Skapa små kreativa blickfång. Samla sommarens minnen i ett vackert stilleben på en bricka. Det är enkelt att hålla rent, ser snyggt ut och är lätt att dekorera om när man längtar efter förändring.

4. Doftljus är ett perfekt sätt att fånga både mysfaktor och sprida sin favoritdoft i hemmet. Till hösten passar sobra dofter som Dark wood och Sweet licorice utmärkt både i badrum och i skenet framför den öppna brasan.

                       

5. Fånga dagen med en frisk frukost på verandan, invirad i duntäcke med ett vackert maskulint, rutigt påslakan.

6. Höstens trender går även igen i porslinet. Duka upp frukosten på Lexingtons klassiska porslin, kollektionen kommer utökas med en ny vacker blyertsgrå ton, som kommer ut i butik senare i höst.

7. Skapa mysiga och rustika höstdukningar med små detaljer. En rutig duk, en enkel lapp runt vinglaset som bordsplacering, ljus i gamla syltburkar och använd vackra kökshanddukar som servetter i dukningen.

8. Våga testa nya färg – och mönsterkombinationer på accenter som kuddar och plädar. Hösten bjuder på vackra senapstoner och mättade färgskalor, oväntade färgmixar som livar upp vilket grått hem som helst.

9. Det finns inget mysigare än att krypa ner i rena lakan! Milda mönster och ljuva gråblå toner i mjuk satin gör att du får höstens både vackraste sovrum – och skönaste säng!

10. Dekorera med metallstjärnor och skapa detaljer som ger ditt sovrum pricken över i.

11. Ljus kan man inte få för mycket av till hösten. En av nyheterna i Lexingtons höstkollektion är en vacker lykta med läderdetaljer i cognacsbrunt, som är inte bara vacker och rustik utan kan även användas som förvaring av värme – och stearinljus. Snyggare än så blir det inte! Kommer i butik i slutet av oktober.

12. Ta in säsongens vackra blomster och fröställningar och skapa ett dekorativt stilleben med olika transparenta glasvaser. Färger, former och material i en oväntad mix skapar ett vackert utropstecken i rummet.

13. Små saker kan göra stor förändring, att byta eller hitta en ny parfym är som att hitta en ny basgarderob. Lexingtons nya doft kommer garanterat att bli en storfavorit till hösten.

14. När höstmörkret lägger sig över hustaken är det mysigt att krypa upp i sängen med en bok. Bädda med flera lager kuddar, stående omlott med varandra, för att få en lyxig och inbjudande touch till sovrummet. Ett överkast i patchwork ger en lantlig och ombonad stil i sovrummet.

15. En maffig sänggavel ramar in sängen och ger sovrummet ett pampigt intryck. Istället för tavlor, skapa ett eget uttryck på väggen med hjälp av fjädrar eller en samling stråhattar.

16. Det är inte bara vi tvåbenta som tycker det är mysigt att krypa upp bland kuddar och plädar. Medan du virar in dig i en supermjuk ullpläd, låt din fyrfotade vän få en alldeles egen vackert grårandig sovkudde.

17. Det är oftast de små detaljerna som skapar en helhet oavsett vilket rum det gäller. Bjud in till höstmiddag och överraska gästerna med en maskulin dukning med kritstrecksrandiga bomullsservetter, servetthållare i läder och metall och stiliga glasunderlägg. Accentfärger eller unika, små detaljer skapar en exklusivitet och ger ett rum ”det där lilla extra”.

18. Naturen är magisk på hösten. Morgondagg, dimma och färgsprakande solnedgångar ger oss inte bara kraft utan även inspiration. Plocka vackra höstblommor, samla stenar och grenar att ta in och dekorera inomhus med.