I annonssamarbete med ENGELBERT STRAUSS

DIY-trenden bara växer och nu handlar det inte längre om att tillverka sin egen tavelram. Fler tar sig an större projekt som renovering och trädgårdsanläggning. Här är fem fördelar med att göra jobbet själv – och två listor som är perfekta att ha med sig i renoveringsdjungeln.

 1. Du får koll på hela processen, slipper mellanhänder och grusade förväntningar
  Att hitta rätt ”folk” – inredare och hantverkare – kan vara den mest tidsslukande delen i hela renoveringen. Och väl på plats kommer nya utmaningar: Hur ska du förmedla din vision och kommer tids- och budgetramen att hålla?
  Vårt tips: Sätt på dig arbetskläder själv nästa gång. Du blir experten som vet vilka beslag som ska till vilka garderobsdörrar, och navigerar enkelt mellan butiker och leverantörer av allt från blandare till taklampor. Att se sitt eget hem växa fram med hjälp av egen arbetskraft är svårslaget!
 2. Du får ha på dig arbetskläder – hela dagen
  Clothes khaki blue2

  Det ska vara både bekvämt och praktiskt när man renoverar. Hos engelbert strauss hittar du arbetskläder för alla ändamål.

  Känslan som infinner sig när man drar på sig snickarbyxorna eller målarstassen går nästan att ta på. Det är som att kliva in i en annan roll och lämna vardagen bakom sig en stund. Bekväma och snygga arbetskläder gör det också enklare att utföra ett smidigt och säkert arbete. Bra arbetskläder är också anpassade och utformade efter de påfrestningar som fysiskt arbete innebär och har en skyddande funktion, så det lönar sig att välja dem med omsorg. Vi har gjort en checklista över vad du ska tänka på när du väljer arbetskläder:

  ARBETSKLÄDERNAS ”TO DO”
  Alla arbetskläder passar inte alla tillfällen och det kan vara stor skillnad på män respektive kvinnors kläder. För att kläderna ska fylla sin funktion och verkligen komma till sin rätt, tänk på följande när du letar arbetskläder till ditt nästa projekt:
  • Välj kläder anpassade för kvinnor, då sitter de i regel bäst (och ser snyggast ut). Vi rekommenderar sajten engelbert strauss – här finns ett stort utbud av skyddande, bekväma och snygga arbetskläder för tjejer.
  • Stretch ger mer rörelsefrihet.
  • Stoppa undan det långa håret – leta efter en keps, hatt eller mössa som sitter ”som en smäck”.
  • Välj material som skyddar och andas. Det är extra viktigt för dig som verkligen kommer ta i med hårdhandskarna! 

 3. Du lär dig förändra ett rum med belysning!
  Skiss-lampor2

  Att shoppa inredning på nätet är både enkelt och bekvämt – perfekt för den som är mitt i ett renoveringsprojekt! På lamp24 finns all tänkbar belysning för den inredningsintresserade. Här kan du leta i lugn och ro, och efter du bestämt dig får du dina nya lampor levererade direkt hem.

  Belysningen – enligt många den absolut viktigaste inredningsdetaljen, påverkar inte bara ditt humör utan sätter också atmosfären i rummet. Planera därför för belysningen i ett tidigt skede och välj din leverantör med omsorg. På lamp.24 finns Europas största sortiment – varför inte börja leta där? Med belysning gäller generellt att ju fler detaljer du lyser upp rummet med, desto rymligare känns rummet. På lamp.24 hittar du också ett stort utbud av kringprodukter som till exempel glödlampor. Mer tips om vad du ska tänka på när du letar belysning hittar du i vår checklista nedan:

  Lista-belysning

  Placerar du en lampa, det kan vara en golvlampa, bordslampa eller tavelbelysning, i ett hörn så upplevs rummet större. Ljustemperaturen påverkar också rummets stämning, så välj ett varmare ljus för att höja mysfaktorn, ett kallare ljus ger energi och fokus. Mer inspirerande tips finns hos lamp24.

 4. Du blir mer kreativ
  Funktionsjacka motion denim dam.

  Har du också en stillasittande och stressig vardag? Varför inte starta upp ett DIY-projekt? Fysiskt arbete och framförallt att arbeta med händerna är avstressande för både kropp och själ.

  Att driva ett eget renoveringsprojekt från start till mål är både bra för självförtroendet och ökar din kreativitet. Sällan får du väl skapa, planera och genomföra ett kreativt projekt på liknande sätt. Kanske drar du dig för att kavla upp ärmarna först, men när du väl är igång kommer du undra varför du inte gjort det tidigare!

 5. Sist men inte minst… du får glänsa!
  Ett renoveringsprojekt är det perfekta tillfället att leva ut drömmen om ett kreativt arbete där du jobbar med händerna. Det är även ett perfekt tillfälle att klappa sig själv på axeln – inför sig själv och andra. Något många av oss gör alltför sällan. Men du, gör det i snygga kläder – då blir dina renoveringsprojekt ännu roligare. Arbetskläder behöver inte vara fula, eller bara anpassade för män. Det finns plagg som är riktgt stilrena och anpassade för kvinnor. Kolla in några av våra favoriter nedan och besök sedan engelbert strauss för smarta tips på hur du kan mixa och matcha din nya jobb-outfit. Lycka till!
Engelbert-damklader-collage

Arbetskläder behöver inte vara fula, det finns plagg som är riktgt stilrena och anpassade för kvinnor! Moderiktiga och bekväma arbetskläder som du enkelt färgmatchar hittas hos engelbert strauss.