I annonssamarbete med ENGELBERT-STRAUSS

DIY- trenden bara växer och nu handlar det inte längre om att tillverka sin egen tavelram. Fler och fler tar sig an större projekt och inredningsdrömmar som renovering, målning och trädgårdsanläggning. Här är 5 anledningar till varför det lönar sig att göra jobbet själv.

 1. Du får koll på hela processen, slipper mellanhänder och grusade förväntningar
  Att hitta rätt ”folk”, alltså byggare, målare och inredare kan vara den mest tids- och energislukande biten i hela renoveringen. När du väl har hantverkarna på plats kommer nya utmaningar: Hur ska du förmedla din vision och kommer tids- och budgetram att hålla?
  Varför inte sätta på dig arbetskläder själv nästa gång?
 2. Du kommer veta ALLT om det senaste på inredningsfronten
  Inredningsdetaljer

  En stark trend är att låta väggfärg, keramik och andra inredningsdetaljer gå ton i ton.

  Inför renoveringen plöjer du inredningsmagasin, följer varenda inredningbloggare, lär dig allt om trender och vilka material och färger som gäller just nu.

  Belysning är en av de viktigaste delarna av inredningen. Framförallt takbelysningen är avgörande för att skapa rätt atmosfär.

  Du navigerar enkelt mellan butiker och leverantörer av allt från blandare till taklampor. Du blir ett riktigt proffs och det är dig dina vänner rådfrågar när de ska renovera köket eller måla om.

 3. Du får ha på dig arbetskläder – hela dagen
  Clothes khaki blue2

  Det ska vara både bekvämt och praktiskt när man renoverar. Hos engelbert strauss hittar du arbetskläder för alla ändamål.

  Känslan som infinner sig när man drar på sig snickarbyxorna eller målarstassen går nästan att ta på. Det är som att kliva in i en annan roll och lämna vardagen bakom sig för en stund. Bekväma och snygga arbetskläder gör det enklare att utföra ett smidigt och säkert arbete. De är anpassade och utformade efter de påfrestningar som till exempel en dag i trädgården kan innebära.

 4. Du mår bra av fysiskt arbete
  Woman woodworking checkered shirt

  Kropp och hjärna i balans. Att jobba med händerna är likställt med terapi. Och med rätt arbetskläder behöver du inte vara rädd för att smutsa ner dig.

  En av vår tids största hälsorisker är stillasittandet. Vare sig kroppen eller hjärnan mår särskilt bra av att spendera dagarna på en stol framför datorn. Ett renoveringsprojekt är därför den perfekta utmaningen. Många drar sig för att kavla upp armarna men när du väl är igång kommer du undra varför du inte gjort det tidigare!

 5. Du utvecklar din kreativa förmåga
  Livingroom renovated

  Äntligen i mål. Du har skapat något alldeles unikt -och men du kommer säkerligen göra om många gånger nu när du upptäckt hur roligt det är att renovera.

  Att driva ett eget renoveringsprojekt från ax till limpa, där du planerat, målat och kanske till och med snickrat, har garanterat utvecklat din kreativitet. Du är en erfarenhet rikare och ja, rikare på alla plan.

Vill du bli din egen snickare? Börja med ett praktiskt kit av snygga arbetskläder , sedan är det bara att sätta igång att förverkliga dina renoveringsdrömmar!

NUVARANDE 5 anledningar till att ta renoveringen i egna händer
NÄSTA Duka för skördefest i september!