I annonssamarbete med NORRGAVEL

När blir en möbel en klassiker? Förmodligen när dess säkra stil och form gör den tidlös och älskad av generationer. Vi har valt ut fem möbelklassiker ur Norrgavels sortiment.

Den skandinaviska stilen präglas av ljust trä, naturmaterial och stilren design. En stil som känns lika modern och rätt år efter år. Norrgavels möbler sammanfattar tveklöst vad som inryms i begreppet klassiker: stil, tidlöshet och hållbarhet.

1. Länstol – där det en gång började
Länstol är en del av Norrgavels ursprungssortiment som i år fyller 25 år. Den kombinerar asketisk enkelhet med ett utsökt hantverk och passar lika bra i sommarstugan som i paradvåningen.

Norrgavel_Länstol_ljus

Omslutande men luftig. Länstol, från 14 780 kr. Finns i olika färger och utföranden.

2. Massiv Skåp – smakfull förvaring
Alla tycks på jakt efter den ultimata förvaringsmöbeln. Vi kan ha hittat den! Massiv-serien från Norrgavel är en personlig, klassisk och vacker förvaringsmöbel. Ett exklusivt hantverk där det anspråkslösa möter det eleganta.

Norrgavel_Högskåp

Samla dina favoritprylar i Massiv högvitrin, från 23 460 kr. Finns i många olika färger och utföranden.

3. Pinnstolen – en folkhemsklassiker
Pinnstol är Norrgavels tolkning av en älskad folkhemsklassiker. I all sin enkelhet sätter den sin tydliga prägel på ditt kök eller din matplats. Den tillverkas av massivt trä vilket gör den tålig och robust.

Norrgavel_Pinnstol_ljus

Finns det något mer svenskt än pinnstolen? Pinnstol, 2 250 kr. Finns i flera olika färger.

4. Easy Chair – stilren komfort
Nykomlingen Easy Chair är här för att stanna. En nätt fåtölj med oanad komfort. Den finns i flera olika klädslar i skinn och lin. Vacker i par som en del av soffgruppen, eller som solitär tillsammans med ett sideboard och en bordslampa.

Norrgavel_EasyChair

5. Träsoffa – en ikon bland soffor
Soffan Träsoffa har blivit en ikon för designmedvetna svenskar och en symbol för Norrgavel. Formen är avskalad samtidigt som den leker med det gustavianska uttrycket. Trots sina 25 år uppfattas den fortfarande som modern – en sann klassiker helt enkelt!

Norrgavel_Träsoffa_2

Som en huvudpjäs i ditt vardagsrum: Träsoffa, från 26 180 kr.