I annonssamarbete med VOLKSWAGEN

Sverige kryllar av loppmarknader, gårdsbutiker och små inredningsboutiquer. Så här får du ut det mesta av shoppingrundan och hittar de bästa fyndprylarna.

Allt går inte att köpa på nätet och alla butiker går inte att nå med kommunala färdmedel. Många av de verkliga inredningsfynden hittar du bara genom att ge dig ut i landet. Så hoppa in i bilen och cruisa ut i verkligheten. Här är våra bästa tips!

Bästa vintagetipset är kanske ändå att drömma och våga se potentialen i de gamla prylarna. En solblekt lampa kan kläs om, stolen kan målas och kanske behöver ditt fynd bara en ordentlig tvagning.

1. Planera fyndrundan i förväg
Vintagefynd och inredningsdetaljer handlar om att känna med magen, men det kan också vara bra att planera vissa delar av shoppingrundan. Kolla av vilka butiker och loppmarknader du vill besöka, tanka bilen och lägg upp din resrutt – för att inte riskera att missa godbitarna.

2. Var ute i god tid
De bästa fynden går först så se alltid till att vara ute i god tid. Väl framme gör du också rätt i att gå en runda eller tre först för att skanna av utbudet, då får du en bra överblick. Och vet var du ska starta.

För att maxa fyndrundan är en liten, smidig och smart bil till stor hjälp. Du tar dig snabbt och bekvämt runt bland ställen, och kan fylla bilen med fynd. Ikoniska Ägget kanske inte ryms men däremot mattor, fina vaser, ja, till och med en hel servis.

3. Njut av körningen
Det är inte bara shoppingen som är härlig. Att cruisa landsvägar mellan antikbutiker och loppmarknader kan vara hur mysigt som helst. Passa på att kolla kartan, prata drömfynd med reskompisen och planera inför nästa stopp. En liten smidig bil som ändå rymmer mycket är en stor fördel på rundturen.

Bilen är en trogen följeslagare på fyndrundan. Även bilen i sig kan vara ett fynd. Att leasa bil blir allt vanligare och inte undra på det, privatleasing är både smidigt och smart. Du slipper oro för andrahandsvärdet och behöver inte köpa utan betalar bara en månadsavgift.

4. Kontanter är kung
Även om swish ibland kan funka är det alltid bäst att ha med sig kontanter när du antik- och fyndhoppar.

Tips!
Du kan privatleasa din Polo för en rimlig månadspeng, från 1 995 kronor per månad. Smidigt och bekvämt!

5. Köp med magen, inte trendnäsan
Att Tiffanylampan är trendig och Vicke Lindstrand-vasen tidlös gör inte att de passar just dig och ditt hem. Köp hellre sådant som du älskar än sådant som kan vara en ”investering”. Det absolut viktigaste är att du själv gillar ditt fynd och att det passar just din unika stil. Det trendiga är för övrigt oftast dyrast …