I annonssamarbete med CONTURA

När mörkret och kylan kommer smygande vill vi mysa till det. Det finns fler (och snyggare) sätt att hålla värmen än att tända ljus. Här är sex inredningstips för ett trendigt och varmt hem.

 1. Högsta mysfaktorn i sovrummet – braskamin
  C610ag style premodul

  En brasa i sovrummet? Ja tack! Contura är en svensk tillverkare av braskaminer, med lång tradition och hög kvalitet.

  En braskamin kan höja stämningen och värmen i vilket rum som helst. Sovrummet är en plats där kaminen ger en extra mysfaktor. Nu finns också riktigt snygga och trendiga braskaminer, för alla inredningsstilar. Moderna kaminer kan du själv designa precis som du vill, för att passa ditt unika hem.

 2. Sammetsgardinen trendar
  Samemt trendigt.

  Sammet är både trendigt och skapar värmande mys. Gardiner, soffor och kuddar – ös på med sammet.

  Lyxiga gardiner i tung och vacker sammet är en trend som håller i sig. Och precis som i modevärlden ska det vara oversize – låt dem täcka hela fönstren och gärna vara så långa att de flödar ner över golven. Vackert och håller värmen inne.

 3. Slarviga filtar och plädar på helt rätt ställen
  Contura 870 i sovrum.

  Snyggt slarvigt. Filtar och plädar är fortfarande helrätt. Höstmyset och stilen är räddad.

  Att slänga ut plädar och filtar till synes lite slarvigt (men väl genomtänkt) är fortfarande hett och rätt. Trendkänsliga väljer jordnära och mustiga färger, gärna i sammet eller ull. För både värme, mys och stil i hemmet.

 4. Värm upp i uterummet
  Braskamin från Contura i uterummet.

  Haka på trenden. Braskaminen ger fin värme och förlänger säsongen i uterummet. Hos Contura hittar du braskaminer för alla rum.

  En trend som blir allt större är att skippa infravärmen och istället installera en stämningsfull kamin i uterummet. Det gör att du kan vistas här längre och stämningen vid middagsbordet blir oslagbar.

 5. Mjuka och fluffiga mattor – ett måste i vinter
  Grey sofa grey rug

  Färgmatcha mjuka mattan med resten av inredningen eller använd en accentfärg.


  En mjuk och lätt fluffig matta ger värme åt hemmet de kallare månaderna och kan göra hela skillnaden i ett rum. Ryamattor mjukar upp hårda golv och är också skönt för nakna fötter. Färgmatcha eller accentuera mattan med resten av rummet.

  En braskamin är inte bara en värmekälla, det är också en viktig inredningsdetalj och stämningshöjare. Hos Contura kan du få fler tips och läsa mer om hur du går till väga.