I annonssamarbete med MIO

Äntligen är det dags att inreda uterummet, fixa balkongen och öka mysfaktorn på uteplatsen. Vi har plockat fram våra favoriter och tipsar om årets utomhustrender.

Vårsolen har kommit för att stanna och nu får vi äntligen flytta ut! Finns det något härligare än att börja planera för uterummet? Vi har plockat ut några favoriter från Mios vårnyheter som vi gärna inreder balkongen med. Oavsett stil eller utrymme finns här någonting för alla.

1. Satsa på soffgrupp

Tänker du stol och bord till balkongen eller uteplatsen? Då vill vi istället slå ett slag för soffan. En soffgrupp ger en ombonad känsla och är perfekt för dig som gillar att ha mycket folk hemma – bästa platsen för både familjemyset och kompishänget. Välj en nättare variant för balkongen.

Soffgruppen Maxime är lätt och stilren med sköna kuddar. Den har flera moduler som du enkelt kan flytta runt som du önskar. Det går också att bygga på med fler delar så att soffan passar just ditt uterum.

2. Fixa retrostilen

Retro är nästan alltid en trendig stil, som funkar både ute och inne. Den här stolen Mölle får oss att minnas en svunnen tid, då somrarna kändes längre. Den ger också ett härligt gung. Kombinera gärna med mjuka dynor och prickiga mönster – för än mer retrokänsla.

Den perfekta stolen! Mölle funkar både på balkongen, i uterummet och i trädgården. Stolarna går också att stapla vilket är bra när det är dags att ta in möblerna igen, någon gång om måååånga månader.

3. Ta fasta på ett tema

Att hitta ett tema gör det enkelt och stilsäkert att styla din balkong eller uteplats. Temat kan vara allt från en färg eller färgaccent till en stil, som orientaliskt eller marint. Du kan enkelt välja om du vill inreda fullt ut med temat eller strössla med förhöjande detaljer som kuddar, ljuslyktor, filtar, korgar och annat.

Sittgruppen Café är nätt och stilren – perfekt för balkongen. Den här balkongen har en elegant marin känsla där bordets blågrå färg kombineras med vitt och naturmaterial.

4. Höj stämningen med ljuskällor

Trots att sommarkvällarna är ljusa kommer skymningen så småningom. För att skapa den där mysiga stämningen är vårt enklaste och smartaste tips ljuskällor. Ös på med levande ljus, lyktor och ljusslingor.

En ljusslinga på balkongen eller i uterummet ger en hemtrevlig och mysig känsla. Här tillsammans med bordet Moorea och stolarna Goa.

Tips! Det sitter i detaljerna

Plocka fram dina finaste vaser och matcha med kaffekoppen och blombuketten. Låt det vilda gifta sig med det strama. Här har kannan Flora använts som vas. 

5. Naturmaterial utomhus

Naturmaterial är en stor inomhustrend och nu följer den också med ut på balkonger och uterum. Färgen är mjuk och kan kombineras i oändlighet. Rotting fortsätter att vara populärt, och det är inte så konstigt. Materialet är slittåligt och enkelt att rengöra. Mixa gärna med krukor, mässing och vackra korgar i naturligt material.

Valldemossa är tillverkad i handflätad konstrotting som ger en naturlig look. Den passar både i uterum, på större balkonger och i trädgården. För en snygg och enhetlig stil, kombinera Valldemossa med korgar och krukor i naturmaterial.

6. Mixa och matcha

Istället för att köpa en komplett möbelserie är ett smart tips att mixa olika bord, stolar och dynor med varandra. Känslan blir en levande och personlig uteplats. Letar du hjälp och inspiration för att matcha bord och stolar kan du titta här.

Att blanda stolar och bord blir snyggt och personligt. Här har bordet från serien Modena kompletterats med stolarna Capri.

Tips! Flytta ut kuddarna

Det behöver inte längre vara utomhuskuddar i vattentåliga material. Nej, nu är det helrätt att ösa på med soffkuddarna – kuddar i olika mönster, i färger, i naturmaterial!

7. Fällstolen funkar alltid

Klassikern fällstol är fortfarande en favorit på uteplatsen. Skön att sitta i och enkel att flytta runt efter solen (eller skuggan) på uteplatsen. Hos Mio finns nya, uppdaterade modeller i olika färger och former.

Lagun är en enkel men bekväm solstol. Enkel att fälla ihop, flytta runt och att njuta i.

Du hittar fler nyheter hos Mio och kan också få en stilguide där du enkelt hittar inspiration och fixar stilen för just din uteplats.