I annonssamarbete med PHILIPS

Har du också svårt att få den ultimata belysningen att gå hand i hand med din inredning? För en skön blandning av funktionell och mysig belysning finns det några saker du kan tänka på. Här är våra bästa tips!

 1. Skapa funktionsljus och trivselbelysning med samma glödlampa
  När du läser i soffan behöver du ett starkt och klart ljus, vilket du kanske inte är lika sugen på när det vankas myskväll framför någon serie. En mix av funktionsljus och varmt dämpat ljus skapas med glödlampor med inbyggd dimmerfunktion. Läs mer om hur du kan anpassa känslan i rummet med bara ett tryck på din lampkontakt här.

  Köksbordet används ofta både som mat-, lek- och arbetsplats. Med en glödlampa som går att dimra kan ljuset lättare anpassas efter behov.

 2. Arbeta med många och små ljuspunkter
  En taklampa i varje rum måste inte vara en självklarhet. Flera väl valda smålampor kan vara fullt tillräckligt för att både skapa en lagom stark och behaglig belysning. Satsa på 5 till 10 ljuspunkter i ett normalstort rum och börja alltid med funktionsljuset. Därefter fortsätter du med det stämningshöjande ljuset.
 3. Belys väggarna för mer rymd
  Så kallade uplights är lampor som är riktade uppåt och används ofta för att belysa detaljer på väggar eller i tak. Resultatet blir ett rum med en luftigare känsla. Tips! Även här kan det bli snyggt med en dimbar LED-glödlampa i en varm ton.
 4. Inred med ljuskällor som stöttar din dygnsrytm
  Har du svårt att komma upp på morgnarna under årets mörka månader, eller svårt att varva ner efter en lång arbetsdag? Du är garanterat inte ensam på de här breddgraderna. Att inreda sovrummet med ljuskällor som stöttar din naturliga dygnsrytm hjälper dig att vakna långsamt till naturligt dagsljus eller somna till ett långsamt nedtonande ljus. Läs mer om hur du med hjälp av smart belysning underlättar din sömn här.

  Varmvitt LED-ljus i sovrummet kan hjälpa din kropp att slappna av och förbereda den för en god natts sömn.

 5. Skrota sladdarna
  Släck kökslampan från sovrummet innan du somnar eller tänd mysbelysningen från trädgården. Med ett trådlöst belysningssystem hemma förvandlar du stämningen i ett rum utifrån olika tillfällen och stämningar, med enkla knapptryck. Känns supermodernt!

Vill du få fler tips och råd om ljussättning? Här hittar du mer information om hur du kan uppdatera din belysning.