I annonssamarbete med L'OR

För oss inredningsintresserade är det viktigt med rätt belysning och harmoniska färger. Men har du tänkt på hur mycket doften påverkar oss? Levande ljus och snittblommor i all ära, få saker skänker så mycket hemtrevnad som doften av ett riktigt gott kaffe. Men för att kaffekoppen också ska få dina smaklökar att dansa tango krävs lite mer. Här är tre knep för ett godare kaffe.

Du känner säkert igen dig: vardag, och stressen sätter in. En lugn stund för dig själv kan vara precis det du behöver för att klara veckans utmaningar, men vem har den lyxen? För att sätta en guldkant på vardagen och orka lite mer, så krävs dock inte så mycket. Att regelbundet unna sig något extra av god kvalitet, till exempelvis ett riktigt gott kaffe kan räcka långt. Men precis som i allt – det är skillnad på kaffe och kaffe. Och var bönorna kommer ifrån, hur de hanteras och paketeras, är precis lika viktigt som hur kaffet tillagas.

Ett riktigt bra kaffe har utvalda bönor från världens finaste kafferegioner, som behandlats och rostats på ett sätt som ger en djup färgton, en unik smak, komplex arom och ett gyllene skum.

Det här ska du tänka på när du väljer kaffesort

Kaffebönor rostas med olika metoder beroende på kaffets ursprung och vilken smak man är ute efter. L’OR-kapslar passar kaffemaskiner från Nespresso®* och är tillverkade av aluminium för att i så stor utsträckning som möjligt bevara och intensifiera kaffets smak och arom. Kapslarna kan återvinnas direkt i återvinningsbehållarna för metall, med kaffesump och allt!

Så blir kaffet godare – 3 enkla knep

1. Drick kaffet ur en liten kopp – och ta flera koppar. Du slipper ljummet kaffe och som pricken över i:et så är små koppar på modet.

2. Våga testa nytt – och hitta fler favoriter. Vi är av naturen vanemänniskor och vill ofta göra det enkelt för oss. Men när du testar olika varianter hittar du nya favoriter. Ristretto, espresso och lungo, ger exempelvis tre helt olika smakupplevleser och former av vardagslyx. Ristretto betyder ”åtstramad stark”och är en espresso där vattnet har haft kort genomrinningstid, en kort espresso, och har en fyllig smak och rika aromer. Espresso bereds också under högt tryck och är vanligt i många kaffeblandningar (där alla har sina egna specifika egenskaper). Signifikant för Espresso är den rika creman. Lungo – den långa espresson – är en espresso för stora koppar. Lungo passar dig som föredrar en intensiv smak – som räcker länge.

3. Välj med omsorg – för smakens och miljöns skull. Föredrar du intensivt och kryddigt, eller blommigt och fruktigt? L’OR har kaffe och bönor med UTZ-certifiering och smakar fantastiskt från första droppen som bryggs. Tillsammans med UTZ arbetar L’OR med att främja hållbar produktion vid kaffeodlingarna.

Låt dig förföras en stund av ren espressonjutning

born-from-gold-capsule-1000

L’OR Espresso är ett kaffe av guldstandard och sex utvalda sorter finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker, på Elgiganten samt kaffekapseln.se. Alla 19 varianter hittar du på hemsidan där du också kan läsa mer om vad som gör ett riktigt gott kaffe!

*Varumärke tillhörande tredje part utan kopplingar till L’OR/JACOBS DOUWE EGBERTS. För en detaljerad lista över kompatibla kaffemaskiner, besök www.lorespresso.com.

NUVARANDE Detaljen som ger köket – och tillvaron – en guldkant
NÄSTA Underbar våning med inredning från 1900-talet och framåt (störst budget fick textilierna)