Det är inte bara i modevärlden som metallictrenden gör tydliga avtryck. Även inredningsbranschen har anammat trenden och vi ser mycket av dramatiska kontraster där matt möter blanka motsatsen. Här visar vi hur du kan följa trenden genom att måla dina favoritprylar i het metallicfärg.

Sätt färg på tillvaron – ge ditt hem ett lyft med trendig metallicfärg. Låt en guldfärgad vägg skimra i kapp med en lika guldig klädhängare. Eller så jobbar du med kontraster där matt möter den blanka motsatsen, det ger en alldeles särskild effekt på omgivningen. Prova själv! Här ger vi dig inspiration på vad du kan måla om och ge en trendig make over i ditt eget hem.

Frossa i färg! Klädhängaren har målats i Metall Dekorfärg – guld. En så färgstark gulddetalj fångar upp ljuset i rummet och förändrar hela upplevelsen av inredningen i hallen eller sovrummet.

Tänk stort och tänk smått när du målar med metallic. Färgerna ger lika fina resultat på besticken och blomkrukan som på vardagsrumsväggen och stolen. Kontrasten mellan matt och blankt är slående, en middagsdukning blir aldrig så lyckad som när du använder skarpa kontraster. Duka med blanka, guldskimrande bestick på en matt gråfärgad duk, då synliggör färgerna varandra på bästa tänkbara sätt.

Aldrig förr har det varit så roligt att måla pinnstolar. Med våra metallicfärger är det dessutom enkelt att få ett snyggt och önskat resultat, det enda du behöver göra är att välja din favoritfärg bland de 14 olika nyanser som vi har. Här hittar du ännu mer inspiration, tips och råd.

Det är inte bara väggar och stora föremål som gör sig bra i metallictappning. Inga prylar är för små att måla och ge nytt liv. Blanda gärna dramatiska kontraster och låt matt möta den blanka motsatsen, som vi gjort här med tekanna, muggar och ljusstakar.

Trolla med metallicfärger! Här hittar du ännu mer inspiration för en total make over av ditt hem. Och här är konkreta tips på hur du lyckas, från någon som redan vågat prova.