I annonssamarbete med MIO

Äntligen är det dags att inreda uterummet, göra balkongen redo för skönt häng och öka mysfaktorn på uteplatsen. Här är några tips att tänka på innan du sätter igång.

I takt med att vårens solstrålar letat sig fram till din balkong eller uteplats är det dags att börja tänka på hur du vill inreda den inför säsongens alla härliga stunder utomhus. Här följer 6 tips som gör din uteplats till ditt favoritrum.

1. Välj rätt möbler

Olika utemöbler har olika funktion. Vill du kunna använda utemöblerna som en matplats bör du satsa på ett högre bord med sköna stolar. Vill du istället ha en utegrupp där du kan slappa bör du satsa på en loungegrupp med mjuka dynor. Och varför inte investera i ett utekök? Med rinnande vatten och avlastningsbänk underlättar du för sommarens alla mat- och fikastunder och förlänger stunderna utomhus.
Balkongen kan ibland vara lurig att möblera då man har en mer begränsad yta att röra sig på. Satsa på mindre och nättare möbler med flera användningsområden.

Mio_Utekok-Verner1_ny
Komplett utekök Verner 7 995 kr, går också att köpa som två separata delar. Trädgårdsgruppen Modena kommer i två utföranden och kostar 4 495 kr.

2. Satsa på ett tema

Att hitta ett tema gör det enkelt och stilsäkert att styla din balkong eller uteplats. Temat kan vara allt från en färgaccent till en stil, som romantiskt eller marint. Inred fullt ut med temat eller strössla med förhöjande detaljer som kuddar, ljuslyktor, filtar, korgar och annat.

Mio_Molle2
Mölle trädgårdsgrupp med fyra stolar, 5 995 kr. Kuddfodralet  Vivi med volang, 199 kr. Kuddfodralet Svea, 129 kr.

3. Addera textilier

Textilier gör uterummet eller balkongen redo för mysiga stunder och ger ett mjukare och varmare intryck. Placera ut bekväma kuddar och några filtar som både värmer och ger en ombonad känsla till platsen.

Mio_Davenport3
Trädgårdsserien Davenport är grå konstrotting, bord med glasskiva och soffa med dynor i antracitgrått tyg, 8 995 kr. Massor av inspo till kuddar och plädar hittar du här.

4. Dekorera med ljuskällor

Ljusslingor är vackra att dekorera med året om. Placera en ljusslinga i en lykta, bland växterna eller vira den runt balkongräcket eller staketet. Ljus och lyktor bidrar även till att skapa stämning och ge värme under sena vår- och sommarkvällar.

Mio_Ibiza7
Ibiza trädgårdsgrupp med två stolar kostar 2 495 kr. Finns också med fyra eller sex stolar. Party light ljusslinga innehåller 16 LED-lampor, 249 kr.

5. Investera i tidlös konstrotting

Konstrotting är ett klassiskt material som är speciellt trendigt under vår- och sommarhalvåret och de flätade möblerna har ett exklusivt utseende, vilket har gjort dem mycket populära. Den stora fördelen med konstrotting är att det är ett plastmaterial som är väldigt tåligt och lätt att sköta om jämfört med naturmaterial. De är också väldigt praktiska i och med sin lätta vikt.

Mio_Orlando_konstrotting4
Orlando trädgårdsgrupp i konstrotting, 13 995 kr. Store dynbox, 2 995 kr. Multi pall, 999 kr.

6. Missa inte detaljerna

För att få till helhetskänslan på uteplatsen kan du ibland behöva addera någon extra utemöbel, till exempel ett parasoll eller avlastningsbord. Om det är trångt om utrymme, välj en möbel med flera användningsområden, en dynbox kan exempelvis fungera även som bord på en trång balkong.

Mio_Maxime-soffa_5
Maxime soffa + 2 fåtöljer, 7 495 kr. Maxime trädgårdbord 1 695 kr.

Tips! Fyll på med krukor och växter

Grönskan ute får gärna matchas med krukor och växter även på balkongen och uteplatsen. Så frön och plantera blommor och blad för en grönskande oas som växer till sig under våren.

Mio_Umbria6
Krukan Umbria kommer i flera färger och storlekar, från 89 kr.

Mio är en ledande svensk detaljhandelskedja för möbler och heminredning med butiker på över 70 platser i Sverige samt på nätet med e-handel. Du hittar din närmaste Mio-butik här.