I annonssamarbete med SINGAPORE TOURISM BOARD OCH SINGAPORE AIRLINES

Om du letar efter en anledning att boka en resa i påsk, kommer vi att göra det enkelt. Här är fem anledningar till varför Singapore borde vara ditt nästa resmål 2018.

A

tt resa handlar om erfarenheter. Oavsett om du provar lokal mat eller letar ny inredning, så är en resa ett utmärkt sätt att ta sig själv utanför sin komfortzon och bli inspirerad för livet. Så om du ska planera en sak under påsken, varför inte boka en resa till Singapore? Efter en brutal vargavinter finns inget bättre än att planera en resa till en destination med högsommar-värme, och där kultur och konst står i full blom året runt.

Börja med att boka din resa, och se till att också själva resan blir en unik upplevelse. Med Singapore Airlines får du ett flygbolag som värderar hela din reseupplevelse från början till slut, och ge dig en bra introduktion till vad som väntar dig i Singapore. Väl där börjar äventyret på riktigt. Här är våra fem bästa Singapore-tips.

1. Traditionerna – ett kulturellt och religiöst lapptäcke

För att hinna med alla måste-se platser och saker att göra i Singapore rekommenderar vi att du stannar minst tre dygn. Vi garanterar att det blir tre av de mest inspirerande i ditt liv.

I Singapore har  många etniciteter och religoner sitt hem och lever i harmoni – här ligger hinduiska och buddhistiska tempel, moskéer och kyrkor sida vid sida och många kulturer är inte främmande för att visa respekt för andra. Serangoon Road i Little India och South Bridge Road i Chinatown, erbjuder en fantastiskt inblick i hur världen skulle kunna se ut – om den var lite mer som Singapore.

China Town Heritage Center.

2. Konst – i alla dess former

Konst är blodet i Singapores ådror. Här fyller musik de stora konsertsalarna, i museerna stoltserar berömda målningar och skulpturer och väggmålningar offentliga utrymmen. Det är enkelt att uppskatta konst i Singapore. Du behöver inte vara kritiker, inte resecent. Det enda du behöver är lite tid och ett par sköna sneakers. Vårt bästa tips är en lång promenad genom Civic District (missa absolut inte Art Science Museum och Singapores Nationalmuseum), och minst ett teaterbesök.

ArtScience Museum är en arkitektonisk ikon i Singapore.

3. Den spektakulära arkitekturen

Lika rotad som Singapore är i traditionen, lika framstående och visionär är hen som metropol. Något som blir extremt tydligt i arkitekturen. Från ”starchitect”-designade Marina Bay Sands till National Gallery Singapore, vi utmanar dig att hitta en byggnad i Singapore som inte är inspirerande, har en historia att berätta eller spelar en stor symbolisk roll i Singapores utveckling från koloni till kosmopolitisk storstad. Gardens by the Bay är också ett utmärkt exempel på Singapores futuristiska arkitektur med sina Super Trees.

Marina Bay Sands.

4. ”Här går man” – De charmiga kvarteren

Singapore är destinationen för dig som tycker om att använda apostlahästarna. Här är det enkelt att vara stadsforskare och ta in alla sevärdheter, ljud och dofter från den fantastiska smältdegel Singapore är. Missa inte att upptäcka de tre stora etniska samhällena i Singapore, Chinatown, Little India och Kampong Glam. Joo Chiat/Katong är ett fantastiskt lunchställe och det traditionella hemmet för Peranakaner – som härstammar från kinesiska och indiska invandrare som gifte sig med den malaysiska ursprungsbefolkningen. Vi kan också varmt rekommendera en promenad runt Tiong Bahru – perfekt för dig som letar efter något att fylla resväskan med. För fler shoppingställen, kolla in vår systersajt damernasvärld och deras artikel om shopping i Singapore.

Den charmiga stadsdelen Tiong Batu är ett hem för eklektiska och mycket populära restauranger och kaféer, inklusive den alltid lika populära Tiong Bahru Bakery. Här finns också en massa shopping och inspiration.

Psst, ett tips! Peranakan-museet får man på ett lättsamt men också interaktivt sätt ta del av den levande kinesiska, indiska och malaysiska kulturen. I museets tio permanenta gallerier, som sträcker sig över tre våningar, huserar världens finaste samling av Peranakan-föremål i form av smycken, möbler och textilier.

5. Tanka D-vitamin i Sentosa

Här i Sverige är vi inte bortskämda med solen, framförallt inte under vinterhalvåret. Vad kan då vara mer passande att ladda på solbatterierna? Sentosa är en liten ö som också går under namnet ”Fun State”. Från attraktioner i världsklass till temaparker – det finns något för alla åldrar på Sentosa. Är du inte intresserad av en ”joy ride” går det lika bra att njuta av en stilla strandpromenad på Quaysida Isle eller bättra på brännan på någon av öns stränder.

NUVARANDE Restips: Ett måste för alla design- och kulturintresserade
NÄSTA Ikea släpper nya kollektionen ”Hjärtelig” för yoga och sinnesro