Så förvandlar du hemmet med textil – snabba, enkla tips

Är du trött på vita väggar, fönster som gapar tomma i saknad av gardiner eller hittar du inte rätt matta till vardagsrummet? Här hjälper vi dig på traven med de bästa tipsen på hur du förvandlar ditt hem med textilier.

ellos_hemturkos_2015

Vitt, vitt, vitt. Piffa ditt vita hem med pasteller som skapar en somrig och luftig touch. Glöm knepiga tapetbyten och stora, kladdiga projekt med målarfärg: förändra med endast några kuddar. Blanda både enfärgadetonade och mönstrade kuddar för att skapa en skön mix i rummet. Blanda också gärna flera gardiner, som här svagt pistage med mild aqua, som går ton i ton med varandra. Det skapar dimension till rummet.

ellos_mattor_2015

Mattor är underskattat! En matta ändrar snabbt stil och karaktär på ett rum. En matta kan rama in en matplats, soffgrupp eller lyfta en stil som denna trendiga zebramatta. En grafiskt mönstrad matta blir snygg accent till det sobra vardagsrummet med mässingsdetaljer. Eller den populära chevronrandiga mattan i svart och vitt, som skapar en snabb förändring i den trista hallen eller köket som behöver livas upp. En vävdkelimmatta ger ett rustikt intryck medan en trasmatta ger en lantlig karaktär. En naivt gråmönstrad matta kan skapa dansk designkänsla i ditt hem.

ellos_fonsterlampadiamant_2015

Batik, dip-dye och akvareller är den senaste trenden som tagit våra hem med storm. Piffa soffan med vackra kuddar i blå och gröna nyanser, en batikinspirerad matta eller batikmönstrade gardiner. Matcha ditt eleganta vardagsrum med den bohemiska stilen, inspirerad av 70-talets kravlösa batikmönster.  Eller varför inte en tapet med känsla av flytande akvarellfärger?

ellos_kokssoffa_2015

Skapa snabbt en romantisk touch till rummet med hjälp av bleka pasteller, skira gardiner och volanger. Låt gardinerna släpa ända ner i golvet vilket ger en vackert bohemisk karaktär. Bordet får en mjukare inramning med en duk eller löpare, och den charmiga pinnsoffan blir inbjudande med ett par söta kuddar.

ellos_sang_2015 kopia

Grått är det nya svarta. Aldrig förr har den grå, tidlösa färgen varit så populär som nu. Låt ditt vita sovrum få en mer ombonad atmosfär med grafiska textilier i vitt, grått, svart och beige. Skapa dynamik i inredningen med enfärgade mönster, som detta överkast och kuddarmed quiltad struktur. En sängkappa ger sängen ett mer stiligt utseende och bidrar till den ombonade känslan.

ellos_textil_rundkudde

Mörka golv ger en elegant touch till ett rum, men reflekterar inte ljus lika bra som ett vitt golv. Se till att textilierna lyfter rummet istället, ett nytt vitt sofföverdrag lyser upp rummet, liksom gardiner med lodräta ränder som skapar höjd. Plocka upp mönster eller färger från gardinerna på kuddarna i rummet – prova gärna att sy egna kuddar själv från metervara.

ellos_grafisktmonster_sovrum_2015

Att inreda med mönster i ett vitt hem ger en snabb förändring som man lätt kan byta ut när man tröttnat. Zick-zackigt chevron, Ikat, eller marockanskinspirerat är mönster som ger spännande effekter på ett rum. Ett mönstrat överkast gör underverk till en annars helt vit inredning, liksom ikatmönstrade kuddar, grafiskt gråmönstrade, kakelmönstradeeller vackert marockoinspirerade kuddar.

Skynda fynda! Här har vi samlat stilsäker inredning till rea-priser. Och du har väl inte missat hur du kan inreda med växter på nya sätt?

 

NUVARANDE Så förvandlar du hemmet med textil – snabba, enkla tips
NÄSTA Grönt är skönt – nya kreativa sätt att inreda med växter