Så klädshoppar du smart inför skolstarten – kläder som funkar länge

Äntligen skolstart! Armar och ben har vuxit under sommaren - det är hög tid att piffa upp höstgarderoben. Här hittar du kläder för ditt barns första dagar i skolan.

ellosskolstarttjejkille

Klockorna ringer in och skolan börjar! Jippi, en anledning att uppdatera barnens garderob. Låt gärna ditt barn vara med och bestämma vad som ska handlas. Det blir så mycket roligare och ökar chansen att ett barn med stark ovilja att bära vissa kläder, faktiskt tar på sig det ni köpt tillsammans – om han eller hon får vara med och välja. Sweatshirtbyxan – många barns favoriter i såväl tv-soffan som på skolgården. Med en cool skinnjacka och gympaskor funkar den här outfiten även för skolstarten.

ellosskolstarttjejklanning

Trots skolstart kan vissa dagar vara sommarvarma. Se till att du har bådelång- och kortärmade klänningar i garderoben. Med leggings kan klänningarna användas ända in på senare höstkanten, här är ett 2-pack med ett par djurmönstrade och ett par enfärgade. Matcha gärna med en tjock, mysig kofta och glöm inte att byta ut sandaler mot kängor eller gympadojjor när bara fötter i öppna skor blir för kallt.

ellosskolstartkillar

På cykeln på väg till skolan. Jeans i alla modeller, färgtvättar och former är det starka och slittåliga plagget som passar både på sensommaren och hösten – i alla väder. Med olika överdelar gör de sig lika bra på skolgården som på kalaset. Tänk på att köpa någon storlek större än vad barnet vanligtvis har (om det är möjligt). Att vika upp byxbenen nertill är snyggt samtidigt som lite längre ben gör att byxorna kan användas ytterligare ett par månader.

ellosskolstarttjejer

Äntligen tillsammans med klasskompisarna igen! Dags att damma av skolväskan och göra ditt barn redo inför skolstarten med pennfodral, matlåda, block och penna. Kanske behövs en ny skolväska att packa i? Tröjor med text och tryck är både kaxigt och coolt och finns för bådetjejer och killar.

ellosskolstarttryckkille

I höst är det rymdtema, olika sorters djur och klassiska rutor som syns på barnens tröjor. En favorit i ständig repris är dinosaurien som återkommer i år igen. En kortärmad t-shirt är snyggt i klassrummet, på barnkalaset och funkar utmärkt att leka och busa i. Välj gärna mörka färger på både över- och underdelar, då ser inte tröjor och byxor smutsiga ut med en gång.

ellosskolstartsittandetjej

Packa gärna ner en vattenflaska i ryggsäcken och kanske någon frukt. Lägg frukten i en låda i stället för i en påse. En nerkletad bananväska är ingen kul start första skoldagen. Stretchjeans är både praktiskt, snyggt och något som de flesta tjejer tycker är skönt att ha på sig. Matcha gärna med en mönstrad eller färgglad sweatshirt. Här är en zebrarandig i rosa och svart. 

Skolstart innebär också lek och bus. OCH fläckar. Kolla in hur du får bort de vanligaste fläckarna här. Mer inspiration för dina barn hittar du här, där vi ger våra bästa tips på hur du med enkla knep gör om i barnrummet. Och när du ändå är i farten, varför inte göra om hela husets förvaring, lite snabbt och enkelt?