Drömmer du dig bort från obäddad säng med skrynkliga lakan och dignande nattduksbord i ett omysigt sovrum? Det fixar kollektionen Lexington Superior lätt. Här är tipsen som skapar hotellkänsla - i ditt sovrum!

lexingtonsuper1_2015

Börja med att ge sängen lite uppmärksamhet – sovrummets främsta funktion är ju att sova i. Om du inte vill ha eller får plats med sänghimmel, se i alla fall till att sängen får den absoluta hedersplatsen i rummet. Kanske flytta ut den lite från väggen? Har du en härlig utsikt, försök att se till att sängen står så du kan se den när du vaknar och somnar.

 

lexingtonsuper4_2015

Slösa med textil är en viktig del för att åstadkomma hotellkänslan. Det ska vara ett härligt överflöd av Lexington Superior-kuddar vid sängens huvdudända men också gott om täcken och filtar. Det traditionella överkastet kan du skippa men satsa istället på en lyxig bed blanket att ha på sängen dagtid. Visst tar det lite tid att få till bäddningen på morgnarna, men det är det värt.

lexingtonsuper8_2015

Satsa på kvalitet när det gäller dina lakan. Är du ute efter den där nymanglade känslan krävs lakan av hög kvalitet om du inte ska behöva tvätta och mangla dagligen – med 100 % egyptisk bomull får du den där glatta sköna känslan även när du sovit i lakanen ett par nätter. Håll gärna lakanen i en neutral färgsskala, men ett monogramprytt örngott bland alla de enfärgade kuddarna bryter av fint.

lexintonsuper3_2015

Att satsa på kvalitet lönar sig också när det gäller filtar – där här härligakabelstickade pläden i kashmir från Lexington Superior, håller dig garanterat varm både under kalla vinternätter och sköna lässtunder.

Lexington Superior är en exklusiv kollektion, speciellt framtagen för dig som vill ha den absolut bästa kvaliteten oavsett om det handlar om bäddlinne eller handdukar.

lexingtonsuper5_2015

Låt sovrummet bli ditt egorum och röj undan allt som inte ska vara där – jobbsaker, gamla kläder och allt annat som inte fått plats någon annanstans. Om du har ett stort sovrum så prova att inreda en mysig läshörna –  det enda som krävs är en bra lampa, mysig filt, lyxig kuddeoch en bekväm fåtölj.

lexingtonsuper7_2015

Även när det gäller handdukar (som man kanske inte har så ofta i sovrummet men i det angränsande badrummet) så ger det en skön känsla när de är mjuka och sköna och håller formen tvätt efter tvätt. Ljusahanddukar är alltid fräscht och satsa på några olika storlekar så du har ett snyggt kit.

lexingtonsuperrosor_2015

Vackra snittblommor är inte bara något för matbordet – varför inte ha en bukett på nattduksbordet eller i badrummet? Där kommer du ju kunna se och njuta av dem flera gånger om dagen – ett härligt sätt att börja eller avsluta dagen på!

 

lexingtonsuper2_2015

Glöm inte att se över sängborden! Här är symmetrin viktig – du vill ha likadana sängbord på varsin sina av sängen, prydda med stora vackra lampor. Se till att inte överlasta dem, men ge nattduksbordet en personlig touch med dina favoritböcker, ett härligt doftljus och kanske en vacker liten silverskål för dina smycken?

Är du nyfiken på vad som ligger bakom Lexingtons snygga höstkollektion?Här hittar du svaret. Här hittar du även höstens allra bästa gå-bort-presenter och tips på hur du njuter av en härlig höst men behåller sommarkänslan.

NUVARANDE Så skapar du hotellkänsla i sovrummet – våra bästa tips
NÄSTA Hjärtformad inspiration till alla hjärtans dag