I annonssamarbete med GRYTHYTTAN STåLMöBLER

Den svenska sommaren är fantastisk, men ibland en smula opålitlig. Här får du sex tips på hur skapar en uteplats som ger dig maximal njutning oavsett väder och tid på dygnet.

Utemöbler ska vara lätta att ta hand om och hålla länge, man ska inte behöva släpa dem fram och tillbaka beroende på vädret. Här är 6 smarta tips för dig som vill maxa utelivet hela sommaren.

 

1. En utesoffa höjer trivselfaktorn

Satsa på en utesoffa, som komplement till övriga utemöbler. Det höjer trivselfaktorn och gör att hela familjen får plats runt bordet vid spontana grillkvällar eller allmänt mys. När du är trött på eftermiddagen kan du sträcka ut benen och koppla av i träsoffan. Men satsa på ett gediget hantverk så att du slipper tänka på slitage. Riktiga kvalitetsmöbler blir snyggare med åldern och ju mer man använder dem.

Vackra utemöbler till uteplatsen.

En utesoffa gör mycket för att uteplatsen ska kännas komplett.

2. Välj rätt sorts textilier – och rätt sorts förvaring

Välj dynor och mattor som klarar omväxlande väder utan att bli förstörda. Idag finns dynor som inte bleks i solen eller skadas av UV-ljus, och som är smuts- och vattenavvisande. Det räcker att du torkar eller skakar av dem efter en regnskur. Se också till att välja dynor där dynväven andas så att fukt inte stannar kvar inne i dynan och stoppningen möglar. Komplettera med finkuddar och textilier som du varierar med trend, smak och humör. Med en vattentät förvaring kan även känsliga kuddar och plädar ligga kvar utomhus över natten.

Utemöbler i stål och trä.

Välj dynor och mattor som inte bleks i solen och som samtidigt är smuts- och vattenavvisande.

3. Gör din uteplats flexibel

Den optimala uteplatsen fungerar både dag- och kvällstid, i solsken och regn. För att göra det möjligt i praktiken kan det vara värt att skaffa parasoll och infravärme. Parasollet skyddar dig från sol och duggregn men du kan också enkelt fälla ner det om du vill sola. Infravärmen gör det mysigt att sitta kvar och prata långt efter att solen gått ner, även under lite kallare kvällar. Låt funktionaliteten få en diskret design så att möbler och växter istället får stå i fokus.

Tåliga möbler till uteplatsen.

Den bästa uteplatsen är den du kan använda hela dygnet, i vått som i torrt.

4. Ta hand om dina utemöbler

Skötselråden ser lite olika ut beroende på vilket träslag du väljer, men ofta krävs rätt lite jobb, så länge man gör jobbet. Är du osäker på hur du ska ta hand om dina utemöbler? Ring leverantören och fråga!

5. Välj designklassiker som du aldrig tröttnar på

Se utemöbler som en investering som ska hålla över tid och som du inte ska tröttna på efter en säsong. Vi vill gärna slå ett slag för Grythyttan, och nej då menar vi inte meckat för mat och vin. Grythyttan Stålmöbler är ett snart 90-årigt familjeföretag som tillverkar kvalitetsmöbler genom gediget och skickligt hantverksarbete på plats i fabriken i Grythyttan i Bergslagen. Den tidlösa designen gör att den överlever alla tillfälliga trender som kommer och går. Det svenska hantverket är extra populärt nu eftersom fler och fler tänker hållbart, medvetet och närproducerat.

Vita utemöbler.

Locka fram barndomsminnen med funkisstilen och få tidlösa och bekväma utemöbler på samma gång. Många designintresserade som vill ha utomhusmöbler av hög kvalitet väljer möbler från Grythyttan Stålmöbler då de håller decennium efter decennium utan att kräva alltför avancerad skötsel.

6. Satsa på en ombonad uteplats

Genom att pimpa din uteplats med mysig belysning och växter får den liv och ger lugn. Grönska har en läkande och lugnande effekt på människan. Och oavsett om du har trädgård eller balkong ger krukväxter ett personligt och ombonat intryck. Fråga din blomsterhandlare vilka växter som tål en svensk sommar utomhus, och även vilka växter som trivs bäst i solen respektive skuggan. Våga ta i lite och välj krukor och växter som du själv verkligen blir förtjust i.

Pratiska utemöbler i stål.

Från Grythyttan kommer mer än bara mat och vin. Deras kvalitetsmöbler kommer ur gediget och skickligt hantverksarbete på plats i fabriken i Grythyttan.

Här kan du lära dig mer om svenskt hantverk av högsta kvalitet och om hur du håller din utomhusdröm vid liv en bra bit in i september.