I annonssamarbete med EKENS SäNGAR

Hej då slit och släng. Nu vill vi ha sängar som håller, får oss att sova gott och ger sovrummet en känsla av botiquehotell. Här är 4 tips på hur du väljer hemmets viktigaste möbel.

S

nygg design, äkta hantverk och sömn hör ihop. När allt fler inser vikten av en god nattsömn och ett hållbart samhälle ökar intresset för sängar av hög kvalitet. Men inte vilka sängar som helst. Nej, stilrena ska de vara och passa in i det smakfullt möblerade moderna hemmet. En vacker säng av hög kvalitet i ett väl möblerat sovrum ökar  dina chanser att sova gott. Här är tipsen du ska tänka på när du inreder med din nya säng:

Montage tre bilder

Med sängen i centrum och med matchande tillbehör får sovrummet en botiquehotellsliknande känsla. Variera gärna kuddöverdragen efter säsong. Kvalitetsmaterial i stommen och madrassen gör sängen både stilren, slitstark och enkel att hålla ren.

 1. Renodla sovrummet
  En avskalad miljö ökar chansen för att du ska känna dig avslappnad och sova gott. Låt sängen spela huvudrollen. Bort med alla småprylar och elsladdar. Ett litet bord där du kan ställa en vas med fräscha blommor samt ett snyggt nattygsbord – mer behövs inte.
 2. Harmoniera med färger
  Låt höstens murriga toner avspegla sig i kuddar, lakan och sängöverkast. Låt även väggarnas färg och mönster matcha sängens textilier. Snyggt och vilsamt.

  Ekens detalj green 1000

  Våga tänka nytt. Ta med lite av skogen in i sovrummet. Den avskalade miljön förstärker känslan av äkta hantverk och skandinavisk design.

 3. Tänk kvalitet
  Sängen bär dig cirka en tredjedel av dygnets timmar. Klart att kvaliteten på den spelar roll för din nattsömn. Det är ingen överdrift att säga att sängen är den viktigaste möbeln i ditt hem. Om du ska spara på någonting när du handlar möbler, spara inte in på sängen. Precis som ett skräddarsytt plagg andas stil och klass gör en hantverksmässigt tillverkad säng detsamma.

  Ekens Elg magazine

  Låt sängen bli hemmets mysigaste möbel. Ett så enkelt knep som att matcha blommorna med lakanen gör underverk för helhetskänslan. Smarta detaljer som en praktisk ficka att förvara böcker, glasögon och annat i ger ett extra lyft.

 4. Satsa på hållbarhet 
  Sängen är ingen slit- och slängvara. Genom att satsa på en säng enligt svenska hantverkstraditioner i material med liten miljöpåverkan kommer du att sova ännu bättre om natten. En hantverksbyggd säng är som ett skräddarsytt plagg – den andas stil och klass.

Hur hittar man då den optimala sängen?

Sängen som både är av hög kvalitet, har snygg design, skön komfort och påverkar miljön så lite som möjligt. Ekens sängar erbjuder allt detta. Ekens rötter sträcker sig tillbaka till 1938. Precis som då är alla Ekens sängar tillverkade i skandinavisk design och byggda för hand i Sverige enligt svenska hantverkstraditioner, hela tiden med samma syfte: Sängarna ska vara snygga och sköna att sova i. Och precis som för 80 år sedan sker tillverkningen med så liten miljöpåverkan som möjligt, med material utvalda för att harmoniera med naturen. Så egentligen är det här med att välja säng rätt enkelt. Kvalitet gör skillnad. Både för nattsömnen, helhetsintrycket i hemmet och för miljön.

Ekens trio

När utsidan matchar insidan. Ekens sängar är svala och stilrena i skandinavisk design. Tillverkade enligt svensk hantverkstradition i de finaste materialen ger de bästa möjliga avlastning och stöd så att du vaknar pigg och utvilad.