I annonssamarbete med IKEA

Sovrummet är det första du möter när du vaknar på morgonen och det sista du ser när du lägger dig. Oavsett hur vi väljer att inreda sovrummet har vi alla samma mål: att sova gott! Dags att bädda för återhämtning och inreda för lugn.

För att ett sovrum ska kännas bra, och du ska kunna sova gott varje natt, krävs lite ansträngning. Investera tid på att verkligen skapa ett sovrum du trivs i. Sköna hem hjälper dig på vägen!

Förvara mera!

Förvaring är a och o för att öka trivseln i sovrummet. Jobbdatorn, högar med papper och kläder som bara använts en dag, ska lätt kunna trollas bort.

IKEA_PAX_garderob_MERAKER_dorr

Foto: IKEA

Investera i förvaring, rensa i röran och hitta lugnet!

Blanda förvaring från stort till smått: en garderob med plats för alltifrån små askar med smycken till allt annat som inte har en självklar plats.

IKEA_SH_garderob

Foto: IKEA

Med smart garderobsinredning är det lätt att hålla ordning.

En garderob är mer än bara förvaring. För visst blir livet mycket lättare när kläder, skor och prylar göms bakom en snygg fasad. Med IKEA:s planeringsverktyg kan du enkelt skapa den perfekta garderoben.

Investera i femstjärnig sömn

IKEA_SH_sang

Foto: IKEA

Om möjligt, placera sängen med utsikt mot både dörren och alla fönster i rummet – ett riktigt drömläge för en god natts sömn. DUNVIK, Kontinentalsäng, 160x200cm, 7495 kr.

Ett köp du aldrig ångrar är en skön säng du sover gott i. Här ska du njuta av långa sovmorgnar så frossa i sköna kuddar, ett fluffigt täcke och krispiga lakan. Är ni två som sover i samma säng behöver ni varsin madrass som ger rätt stöd och är utvald efter just era behov.

IKEA_0109

Foto: IKEA

Lys upp! Flera olika ljuskällor skapar stämning. Varsin sänglampa gör det lättare att ha olika läggtider, trots att två sover i samma säng. NYMÅNE, vägglampa, vit, 499 kr.

IKEA.se kan du klicka i olika behov och önskemål och få ett riktigt bra förslag på vilken säng som passar just dig. Eller boka en tid med en sömnexpert, helt kostnadsfritt, på ditt IKEA varuhus.

Hitta rätta känslan med textilier och färger

Låt dem pryda golv, fönster och säng. Vi vill bli påminda om en ledig morgon på semestern, året runt. Och det bästa av allt? Du behöver aldrig checka ut! 

IKEA_0142

Foto: IKEA

Möbler i naturmaterial ger både en avskalad och ombonad känsla. SNIDAD Korg, rotting, 299 kr.

Det finns vissa färger som gör sig extra bra i ett sovrum: blått, grönt, beige, brunt. De har en sak gemensamt och det stavas lugn och ro. Håll ihop färgskalan helt eller bryt av med en accentfärg. Blanda ljusa och mörka toner av din favoritfärg på väggar och inredning och du får ett enhetligt sovrum.

PH163125

Låt två typer av gardiner samsas i sovrumsfönstret: En mörkläggningsgardin som stänger ute ljus och en skir gardin som ger insynsskydd.

4 tips för att skapa en riktig drömgarderob

1. Garderobsbelysning

Låt inte kläderna gömma sig i mörkret – se dina favoriter! Ett extra bra tips för den som har många plagg i mörka färger.

2. Rymligt och enkelt

Det ska vara lätt att hänga in och välja ut dagens outfit.

Foto: IKEA

Med en garderob skapad efter just dina behov blir det lätt att välja outfit på morgonen.

3. Skräddarsydd förvaring

Få ett personligare hem genom att komponera din egen förvaringslösning. Välj garderob efter rummets karaktär och vilka saker det är du ska förvara. Behöver du hjälp med planeringen? I IKEA:s varuhus finns experter som hjälper dig att planera din garderob.

4. Boka en heminredare

IKEA:s inredare hjälper till att utforska din stil och ger bland annat inredningsförslag, belysningsplan och en inköpslista på alla produkter.

Här ger IKEA:s inredare Ida Haginge sina bästa tips för ett perfekt sovrum.