När hösten yr som mest ute så fortsätter våra inredningsdrömmar inomhus. Den skönt avslappnade boho-stilen i Brooklyn är inspirationskällan bakom Lexingtons senaste kollektion Urban Collective.

Här är tipsen som hjälper dig förnya hemmet på nolltid.

Dammiga pasteller

Sovrummet är det rum där vi går ner i varv och känner ro.

Oavsett om du bor på landet eller hör stadens trafikbrus utanför fönstret är det viktigt att skapa harmoni och balans genom att inreda med få och lugna färgskalor.

I Lexingtons kollektion Urban Collective ingår ljuvligt mjuka bäddtextilier i vackert dammiga pasteller. Bryt av den milda paletten med naturliga och rustika element, som här sänggaveln i återvunnet trä, blänkande accenter som mässing eller med en oregelbunden tavelvägg som skapar ett vackert och personligt blickfång på väggen.

Pudriga pasteller passar att mixa med de flesta andra färger. Grått och blått som är höstens trendigaste kulörer gör sig extra bra mot kollektionens pistagegröna påslakan i mjukaste bomull.

Brooklyn inspirerar

I den livfulla stadsdelen Brooklyn öster om Manhattan brusar kreativiteten.

Här, bland hundraåriga gamla tegelhus, pulserar musikscen, kreativiteten flödar och nya spännande butiker och matställen dyker ständigt upp och drar till sig intresset från människor från världens alla hörn. Här, och speciellt i stadsdelen Williamsburg fann Lexingtons grundare Kristina Lindhe inspirationen till kollektionen Urban Collective.

Den urbana stilen består av att hitta egna smarta förvaringslösningar, skapa egen eklektisk mix av nytt och gammalt och blanda den lyxiga boho-chicstilen med industriella accenter. 

Detaljerna viktiga

Färska blommor i vas, vackra pasteller och ett nytt sätt att bädda sängen på räcker för att skapa små förändringar hemma. En vackert flerfärgad ullpläd, som går att vända på efter färg och humör, är en av nyheterna i Urbankollektionen som kommer senare i höst. 

Miljöerna runt om i Brooklyn är inspirerande med sina jordnära färger. Brunt och grått är det nya svarta och är perfekta basfärger att inreda med. Mixas med fördel med vitt, svart, pasteller och djupare färger som senap, petrol och lila.

Små detaljer ger liv till inredningen. Mönster behöver inte vara stora och grafiska för att göra textilier till spännande accenter i hemmet.

Spana in en av höstens vackraste överkast här!

Ett helt vitt hem mår bra av att få in både kulörer och kontraster för att kännas ombonat och livfullt. Mixa de säkra korten som grått och beige med nya färger som blekgult och grönt som finns i Lexingtons inspirerande kollektion Urban Collective. De nya milda färgskalorna kommer ut i butik i slutet av oktober. Våga testa nya färgkombinationer som du vanligtvis inte väljer och satsa även på gardiner och växter som snabbt förändrar ett rum och skapar en mysig känsla.

Glöm inte bort kontrasterna, svarta ramar, mörkt trä och enstaka arvegods gör det där ’lilla extra’ till ett rum.

Det är i badrummet vi oftast kopplar av och får en stund egentid. Många badrum har en liten, begränsad yta som snabbt och lätt går att förändra och göra mysig med små och enkla medel. Mjuka, fluffiga textilier både på golv, hängare och i badrumsskåp skapar en lyxig och välkomnande atmosfär.

Gult som accentfärg är både fräsch, oväntad och skapar en varm, solig känsla till badrummet oavsett om det är färska blommor eller på textilier.  Även doften är viktig i ett rum, doftpinnar i olja sprider en mild doft i flera månader men också gröna växter i ett badrum gör stor skillnad.

För en sober, stilren känsla, håll textilierna i vackert neutrala färger. Se de exklusiva handdukarna i grått och vitt här

Att förändra och byta stil i ett badrum är inte så lätt om man inte planerar en stor renovering.

Satsa istället på mer subtila förändringar. Investera i nya förvaringskorgar. En ny spegel eller tavla ger ny dimension till rummet liksom om du sätter in en liten radio med musik, perfekt och avkopplande sätt att starta och avsluta dagen med!

Brooklyns urbana stil med industriella inslag kan appliceras på alla stilar. De grova tegelfasaderna, svartlackade stegar och yviga växter inspirerar oavsett om du bor i lägenhet mitt i stan, ett radhus i förorten eller i ett litet torp på landet.

I Lexingtons kollektion Urban Collective finns något för alla smaker.  

Se hela kollektionen här.