Brooklyns urbana och medvetna unga invånare som drömmer om huset i Hamptons men just nu satsar på compact living i storstaden – det är inspirationen bakom Lexingtons nya kollektion Urban Collective.

Urban Collectivekollektionen kom till spontant och ganska oplanerat mellan Lexingtons ordinarie homekollektionerLexingtons Kristina Lindhe blev så inspirerad av Brooklyn och de unga, medvetna människor som bor där att det blev ett måste för henne att skapa kollektionen.

Urban_Streetview_Brooklyn_2015

Kollektionen är liten och kompakt men innehåller flera av Lexingtons klassiker – handdukar, sängkläder, kuddöverdrag och plädar. Designen är något enklare och mer avskalad än de vanliga homekollektionerna, men den höga kvaliteten har det inte gjorts avkall på.

Urban_Bedroom2_2015

När det gäller sängkläder så håller de sig inom samma färgskala som den övriga kollektionen som går i vitt, grått, grönt och enstaka inslag av gult . Helt nytt är den härliga blandningen av poplin/satäng som är unik för justUrban Collectives sängkläder.

 

lexington_gavel1_2015

De genomtänkta kuddöverdragen och plädarna kan ge ett helt rum ny karaktär med sina mättade färger i grått, gult och grönt. Ett av kollektionens få förekomster av mönster syns också här i överkast och kuddöverdrag som finns i ett diskret fiskbensmönster som påminner om klassiska herrkläder plus i ett typiskt Lexingtonprint.

Urban_Blankets_Pillows3_2015

I en mindre lägenhet känns det viktigt att maximera luftighet och ljus och ett trångt badrum ser större och rymligare ut med öppna hyllor i stället för skåp.  Det ställer dock större krav på de synliga badrumstextilierna – i Urban Collective kommer handdukar och morgonrockar i vitt eller grått, med unik logga infälld i kantbandet.

Urban_Bathroom_2015

Lexington_Urban_Bathroom_Towels_2015

Här kan du läsa mer om inspirationen bakom Urban Collective och också få ta del av Kristina Lindhes Brooklynpärlor – härliga tips inför nästa New York-besök!