I annonssamarbete med FJäRåSKUPAN

Svenskt hantverk är en växande designtrend 2018. Vi ser det både i hemmen och på mässor, fram träder det äkta hantverket.

Tillbaka är till exempel trevliga, svenskdesignade porslinsfigurer, som Lisa Larsons klassiska verk för Gustavsberg, eller retromöbler som Yngve Ekströms fåtölj Lamino. På Sveriges största köp- och säljsajt är trenden också tydlig – mest eftersökt är svensk design. Bland annat letar vi klassiker som String och favoriter från Svenskt Tenn. Kort sagt – svenskt hantverk tar allt större plats i våra hem och hjärtan.

Kupan ”Fasett” är gjord i trendigt trådglas och med raka enkla linjer, supersnyggt i kök med industridesign.

Ett hett exempel på hantverk i nytänkande design, som också har en smart funktion centralt i hemmets hjärta är de svenska, handgjorda fläktkuporna, som gör succé i köken.

Skippa oset – inred med en kupa

Trenden med öppen planlösning har också bidragit till att fläktkupan har gått från osynlig till en viktig inredningsdetalj, som gärna får synas och ta plats. (Du vill ju inte ha matos till fredagsmyset i soffan, eller hur.)
Med ett gediget, svenskt hantverk av både plåtslagare och designers, är köksfläkten idag lika viktig som den stilrena granitskivan.

En fläktkupa för varje stil

Kökstrenden 2018 har tagit klivet från avskalad vit till mer rustik och vågad. Vi ser trendiga färger som sotad rosa och blå, rent trä och mörkare toner. Det finns inget som stoppar din inredningsdröm nu, när fläktkuporna matchar de flesta stilar, du kan till och med få din kupa specialdesignad för just ditt kök.

Det lilla köket

Funktion, förvaring och stil är a och o i det lilla köket. Tänk smart – kolfilter om du inte har möjlighet att ansluta till centralventilationen, krokar för att kunna hänga slevar och annat eller kanske en skåpmonterad kupa för att spara plats.

En fläktkupa till det lilla köket. Kolfilter kräver ingen utblås. Välj en liten, smidig och kvadratisk kupa. ”Pixel” är dessutom en riktigt snygg detalj i köket.

Funktionen är så klart ändå viktigast. Fundera på vad som fungerar bäst hemma hos dig, hur din befintliga ventilation ser ut, om du bor i hus eller lägenhet och om du vill ha fläkkupan mitt i rummet, på väggen, eller inbyggd.

Frihängande för rymd

En frihängande fläkt skapar en stilren och toppmodern känsla i köket. Du som har (eller planerar för) en köksö i köket har helt nya möjligheter med de frihängande kuporna.

Perfekta fläktkupan till köksön? ”Fokus” är en stor frihängande kåpa som kan monteras i alla slags tak. Designers och plåtmästare på Fjäråskupan fick en specialbeställning som de gärna satte tänderna i, vilket ledde till att ”Fokus” så småningom blev en del i det ordinarie utbudet. Kreativt och snyggt!

Det personliga köket.

Runda former ger ett mjukt intryck, och kan skapa en personlig karaktär i köket. Charmig retro kontrasterar fint med kökets mer raka linjer.

Fläktkupan ”Blender” från Fjäråskupan för tankarna till 50-talets former och köksutrustning, som de nya hushållsapparaterna som blev vanliga i hemmen då. Ger en retrokänsla till det moderna köket.

Känns det som en köksdjungel? Har du svårt att hitta rätt kupa för ditt kök? Testa den smarta guiden här och läs mer om vad de olika kuporna kan göra för just ditt hem.

NUVARANDE Spaning: Svenskt hantverk som tar allt större plats i de trendiga köken
NÄSTA Edward Bloms lägenhet till salu – Titta in i tv-personlighetens lägenhet på Östermalm