Få saker ger en så härligt somrig känsla som rena, krispiga lakan i klara färger - Lexingtons nya material och färger skapar garanterat habegär nu när våren äntligen är här.

Svalt vitt och ljusblått,  eller mönster och färger i en salig blandning – nya sängkläder är det snabbaste och effektivaste sättet att förnya sovrummet. Det är ingen slump att just sängkläder var det första som Lexington började tillverka eller att deras klassiska blå- och vitrandiga oxfordlakanalltid finns med bland storsäljarna, år efter år.

lexingtonlakan_varigatips_2015

– För många tror jag att dessa lakan är ett första köp och sedan kanske man fortsätter med att köpa produkter ur våra säsongskollektioner. Lakanen är av en kvalitet som bara blir bättre ju längre man använder dem. De blir bara mjukare och mjukare och det är nog också en sak som tilltalar många, att det vi gör håller, säger Kristina Lindhe som är grundare/vd/kreativ chef för Lexington.

lexingtonchambrayred_2015

Sedan starten är det Lexingtons grundidé att göra lakan i skjorttyger ochpoplin, oxford, flanell och även denim finns representerat i utbudet. Nytt för i vår är chambray som kommer i rött, beige och ljusblått med vitt som kontrastfärg.
– Det är egentligen en poplin med den är vävd med två färger vilket ger den lite melange-effekt. Själva tyget blir det därför mer liv i och det blir intressantare för ögat än en vanlig solid färg. Att vi sedan gjorde skjortor i vårens klädkollektion i samma chambray kändes också helt naturligt då vi inte hade några skjortor i chambray och det är en klassisker, säger Kristina.

lexingtonlakan5_blommor2015

Frågar man vilken hennes egen favorit är ur Lexingtons utbud kommer svaret snabbt:
Poplinlakanen. Jag älskar poplinen, men vissa vill hellre ha oxford eller något lite tyngre. Men känslan av att sova i Lexingtons poplinlakan är fantastisk, det är krispigt och lätt. Färgen däremot byter jag efter känsla, det är ett fantastiskt sätt att förändra i sovrummet utan att göra för mycket. Lakan, överkast, en filt och kuddar förändrar ett helt rum.

lexington_hangmatta_2015

För att få till den här härliga fräscha New Englandstilen själv föreslår vi att du blandar material och färger och var inte rädd för att låta dem skapa kontrast mot varandra. Viktigt också att du inte snålar med textilierna! Just den lyxiga mängden kuddar, täcken, överkast och filtar skapar mycket av looken.

(Vårkollektionen finns ute i butiker nu och sommarkollektionen kommer vecka 16.)

 

lexchambraystart_2015