Mörkret faller, de sista löven dinglar från träden och vi samlas – släkt och vänner kring det dukade bordet. Hösten är den mysigaste tiden att tända ljus, äta och dricka gott, samt vira in sig i mysiga filtar.

Och vad är väl då bättre än ett knytkalas?

Välkomna till bords!

Knytkalas

Ett knytkalas skapar en mysig gemenskap och det dukade bordet fylls med oväntade smaker och maträtter, det finns helt enkelt något för alla! Skapa enkla rätter och förbered så mycket som möjligt dagen innan. Olika röror i paprikahalvor som man kan lägga på grillen är alltid uppskattade. Med bra redskap och stilrena textilier blir jobbet i köket en ren fröjd. Ett förkläde, grillvantar och kökshandduk är allt du behöver.

Förberedelser

Ett knytkalas utomhus är uppfriskande med den tunna höstluften och den ofta stjärnklara himmeln. Förbered trädgården med stolar, belysning och många kuddar och plädar. Även all dryck kan man ställa ut i korgar dagen innan. Eldkorgar med ved i blir ett uppskattat inslag när skymningen faller, liksom massor av lyktor och tända ljus. Infravärme under borden är ett extra plus i kanten som gör att gästerna kan slappna av.

Dekorera borden med inslag av naturen, en rutig duk skapar en lantlig charm liksom pumpor, kottar och orangeröda löv.

Många sittplatser

Många sittplatser känns välkomnande, såväl runt bordet som i miljöerna runtomkring. Fårskinnsfällar, mattor, mysiga plädar och kuddar inbjuder till en avslappnad knytiskväll. Det dukade bordet får ett extra blickfång med en stor pampig bukett i mitten.

Dekorativa nyheter

Frysa är det sista man vill göra om man ska umgås utomhus. Många kuddar och plädar skapar en mysig och varm atmosfär, trots höstens svala vindar. Se till att det räcker till alla och ladda med extra raggsockar och vantar i en korg.

Se alla vackra nyheter i Lexingtons inredningskollektion här.

Detaljerna gör dukningen

Låt detaljerna tala och få gästerna att känna sig speciella och extra välkomna. Skriv gästernas namn på små etiketter, ett visdomsord eller kanske rent av en gåta om du gillar den lekfulla stilen. En pläd håller gästerna varma länge, liksom att servera en varm soppa, eller dryck som glögg och cider i vackra vinglas.

Rött, grönt och blått

Hösten är färgstark. Våga mixa basfärger som rött, grönt och blått och låt det gå som en röd tråd i dukningen, från randiga och rutiga mönster till blommorna i mitten. Lexingtons klassiska porslin blir en snygg accent på det dukade bordet.

 

Den röda tråden

Ett knytkalas är lika gästvänligt och välkomnande inomhus som utomhus. En regnig dag är det mysigt att duka upp ett långbord inomhus och tända en brasa. Håll den röda tråden och gör det dukade bordet extra vackert med dekorativa bordstabletter och tidlösa bomullsservetter i accentfärgen mörkblått.

Låt Lexingtons grundare Kristina Lindhe inspirera dig till höstens alla dukningar.