I annonssamarbete med NORRGAVEL

En klassisk linneduk, ett par handgjorda ljus och en värmande ullpläd ... Investera i vackra och tidlösa inredningsdetaljer som skapar en varm stämning under årets kallaste månader.

V

åra mormödrar bytte gardiner i juletid. Idag hör det kanske inte till vanligheten, men behovet att skapa en ombonad hemmamiljö lever kvar. Vi listar våra favoriter och stämningshöjare.

1. Det dukade bordet

Linnedukar, servetter, porslin och glas.

Duka vackert med rött i olika nyanser. Linneduk, 995 kr, linneservett, 85 kr, bordstablett i linne, 70 kr, porslinserie Lotus, från 280 kr, glas i olika storlekar, från 245 kr, dekorationer i papper, 59 kr.

 

Julens högtider handlar om gemenskap, värme och öppenhet. Ett dukat bord med linneduk och servetter skapar en vacker och välkomnande känsla. Att addera bordstabletter på din linneduk skapar en behaglig dynamik i dukningen. Linne är ett gediget naturmaterial som håller i generationer.

2. De levande ljusen

181107_NorrgavelJulbord_JulTerra

Ljusstake Lovisa i olika höjder och utföranden, från 495 kr.

 

TIPS! Ett par handstöpta stearinljus och ljusmanschetter lyfter en redan vacker ljusstake.

Skenet av ett levande ljus en tidig vintermorgon. Det är i det lilla och enkla som den genuina känslan infinner sig. Kombinera ljusstakar och värmeljushållare i olika storlekar och färger. Som man säger: ”The more the merrier”!

3. Den mysiga pläden

Filtar

Den skönaste pläden är av ull eller mjukaste lin. 1. Pläd av ull- och linblandning, 895 kr, 2. Pläd av 100% ekoull, 795 kr (Kampanj! Ord. pris 895 kr). 3. Ekologiska fårfällar, 2 950 kr. 4. Pläd i merinoull, 1595 kr.

 

Vad är mer hemtrevligt än att sätta på sig raggsockorna och krypa in under en varm pläd i soffan. När den inte används är den fin som accessoar lite lagom slarvigt hängd över soffryggen. Pläden blir ett vintrigt attribut i din soffa eller fåtölj, gärna i kombination med en fårskinnsfäll.

4. Kuddarna

Kuddar

1. Kuddfodral med cirkeltryck, 1 100 kr, 2. Kuddfodral med fåglar, 995 kr, 3. kuddfodral i skinn, 1 450 kr, 4. Kuddfodral i sammet, 895 kr, 5. Kuddfodral med mönster, 1 100 kr, 6. Kuddfodral i 100% lin, 795 kr.

 

Ett hem kan inte ha för många kuddar. Att byta ut eller addera kuddar är en enkel förändring som gör stor skillnad. I vintertid kan man med fördel inreda med kuddar i varma färger och material som sammet och linne. Var inte rädd för att blanda mönster och material.

5. De organiska inslagen

NorrgavelJulbord_VitVinter

Att inreda med växter och blommor är en trend som är här för att stanna. Styla gärna med krukor och vaser i samma ton för ett stilrent intryck.

 

En julros i en enkel glasvas. Snittblommor i små dekorativa vaser. Granris i en vacker urna eller som dekoration på bordet. Små detaljer som gör stor skillnad och adderar det där lilla extra. Och när julens högtider är förbi behövs växter för att fylla upp tomrummet efter alla dekorationer.

Julklappstips! Favoriter att ge bort eller behålla själv

Julklappar

1. Morgonrock i 100% lin, 1 195 kr, 2. Ulltofflorna alla vill ha, 700 kr, 3. Badrumsmatta i 100% ekologisk bomullsfrotté, 175 kr, 4. Lammskinn i olika nyanser, att ha på soffan i favoritstolen eller i barnvagnen, 2 950 kr, 5. En handgjord keramikvas är en personlig och unik present, från 119 kr.

 

Mer julklappstips och inspiration finns på Norrgavel.se