Vi sover en tredjedel av våra liv. Självklart ska vi skämma bort oss med ett vackert, inbjudande sovrum och med massor av sköna textilier. Skapa höstens mysigaste sovrum på bara några minuter!

LEX_sovrum _ny_15

Nyanser av blått

Det är faktiskt lättare än du tror att få till den där härliga myskänslan i sovrummet. Börja med att rensa! Ett harmoniskt sovrum får du genom att rensa bort onödiga prylar och inreda med få och neutrala färger, men gärna i flera mjuka nyanser.

Blått är en av de stora trendfärgerna i höst. Blått är en sval färg som har en lugnande inverkan på oss, vilket gör att den passar perfekt att inred sovrum med. Inred gärna med detaljer i mässing, på så sätt skapar du en tidlös och exklusiv look. Ett mörkblått överkast och en kudde med charmig text på skapar ett klassiskt, stilrent blickfång.

Klicka här för att se fler vackert blå nyheter från Lexington.

LEXsovrum3_15

Lantlig charm

För att skapa ett sovrum med en ombonad känsla och massor av lantlig charm är bästa tipset att mixa olika typer av rutor, från maskulina skjortrutor till patchwork.

Investera i en maffig sänggavel på loppis eller auktion, dekorera väggarna med stråhattar och använd ljusa nyanser på sänglinnet så skapar du snabbt en somrig och lantlig touch till rummet.

lexington_sovrum-ny-2_15

Ränder och stjärnor

Är du inte jätteförtjust i starka färger kan du ändå skapa intressanta blickfång hemma. Satsa på flera kuddar i klassiska basfärger, men mixa och matcha med mönster istället. Rutor, ränder och stjärnor är Lexingtons signum och ger en vackert grafisk mix som skapar skön dynamik i ett rum.

Inred rummet med rustika material som linne, skinn, vindpinat trä och metaller och du får du en jordnära och varm atmosfär som ofta eftersöks i ett rum.

Vill du få mer köptips? Se hela kollektionen dekorationskuddar här.

Lexsovrum5_15

Lager på lager

Att använda sig av mycket textilier i sovrummet skapar en varm och inbjudande atmosfär. Gardiner, överkast, flera plädar och massor av kuddar som du ställer på högkant ger en mjuk och lyxig hotell-feeling till rummet.

Lexingtons bäddtextilier har hög trådtäthet som skapar en mjuk, slitstark och exklusiv känsla, det som utgör grunden för en skön sovupplevelse. Det vackert blåmönstrade påslakanet i 100% bomullssatin och med små mjuka knappar har redan blivit en säljsuccé.

Har du stora tomma väggytor och vet inte vad du ska hänga för tavlor? Satsa på ett udda blickfång på väggen, som här gitarrer – det ger en personlig och kul touch i sovrummet. Och extra dekorativt blir det med några av säsongens blommor bredvid sängkanten.

Lexsovrum6_15

Material

De är vackert att dekorera med olika material. Tweed, ull och linne ger en mustig och rustik känsla medan satin och bomull ger en exklusiv och lättare touch.

Eftersom vi sover en tredjedel av våra liv så är en lyxig komfort i sängen det minsta vi kan erbjuda våra kroppar. Njut av sköna påslakan och ha en värmande ullfilt till hands vid lite kyligare nätter.

Se hela Lexingtons bäddkollektion här.