Sedan början av året har Laila Bagge renoverat villan på Lidingö där hon bor tillsammans med sin sambo Korosh och hennes barn Liam och Kit. Vi har fått följa husrenoveringen steg för steg på hennes blogg här på Sköna hem och nu börjar det äntligen bli färdigt!

laila bagges hus

”Jag älskar att driva projekt och se resultat. Direkt när jag och Korosh såg detta hus såg vi potentialen och bestämde oss.”

Laila och Korosh har byggt ut huset och öppnat upp nedervåningen till en öppen planlösning. Utbyggnaden är cirka 25 kvm: ett vardagsrum med öppen spis och en balkong, med utsikt mot poolen, som går hela vägen runt utbyggnaden med skjutdörrar. Med utbyggnaden blev det automatiskt en stor terass på ovanvåningen.

laila2

”Många väggar åkte ner för att skapa mer yta och öppen planlösning. Och även en utbyggnad för att få det som vi ville.”

Laila Bagge renoverar huset: Köket

laila3

Köket före renovering: ”Vi kommer att ha mycket svart i huset, köksluckorna är svarta och även kaklet. Många är rädda för svart men jag tycker det är coolt.”

laila5

laila renovering

laila bygger

”Vi blandar industrikänsla och gammal stil. Järnbalkar i köket, en öppen spis i betong och vita väggar.

laila ombyggnad

Köket under renovering: Sista kaklet sätts på plats.

laila efter5

Laila Bagge renoverar huset: Hallen

laila efter

Hallen efter renovering: ”Vi flyttade hela köket och gjorde om det till hall. Öppnade upp så vi fick ett stort och socialt vardagsrum.”

Vi tog bort städskåp och toaletten för att skapa mer rymd. Även väggen vid trappan är borta för att få det mer öppet. Vardagsrummet har fått fönster och balkongdörrar.

laila efter6

Efter renovering, en öppen planlösning: Golv från Kährs och öppen spis från Eldform.

laila dorr

laila lonndorr

Laila Bagge renoverar huset: Vardagsrummet

laila efter7

Vardagsrum efter renovering: ”Vi har spenderat många timmar på att hitta de rätta detaljerna, men det är det värt för att få det precis som vi vill.”

Många av möblerna vi kommer att ha har jag designat själv, bland annat en egendesignad modulsoffa.

komod

”Jag hittade ett fantastiskt företag som heter Plan B Design som klär om och målar gamla möbler. Stolar, bord och skåp får ett helt nytt utseende.”

komod3

Laila Bagge renoverar huset: Badrummet

badrum forsta

”Vi har själva ritat vårt badrum på datorn och planerat in en bastu som kommer att ha glasväggar och en vägg med tvättställ på ena sidan och ett egenbyggt badkar. Vi håller fortfarande på och undersöker om det ens är möjligt att göra detta utan att gjuta en form vilket är väldigt kostsamt.”

Laila Bagge renoverar huset: Sovrummet

stallningar

”Vi ska ta bort det övre badrummet och slå ut väggen mellan Kits rum och badrummet och det ska bli två sovrum: ett sovrum till mig och Korosh på 15 kvadratmeter och ett till Kit på 13 kvadratmeter. Här ska det bli två utgångar till en 25 kvadratmeters terass. Kit kommer att få en utgång och jag och Korosh får en från vårt sovrum.”

vardagsrum

Laila Bagge renoverar huset: Poolen

pooldacket

”Vi håller på att måla däcket svart för att det kommer att passa huset bättre. Ja, jag vet det blir varmt men i mitt förra hus hade jag också svart altan och hettan om fötterna löste jag med en korg full med flipp flopp som gäster kunde få låna!”

"Poolen och den nya bubbelpoolen på vårt nybyggda trädäck kommer bli en favoritplats så nu hoppas vi på riktigt fint väder i sommar!"

”Poolen och den nya bubbelpoolen på vårt nybyggda trädäck kommer bli en favoritplats så nu hoppas vi på riktigt fint väder i sommar!”


resor skh

Res med Sköna hem till Sydafrika. En härlig resa för dig som gillar inredning, design, god mat och dryck samt trevligt umgänge. Läs mer här!

NUVARANDE Laila Bagge renoverar huset – se de första bilderna på resultatet
NÄSTA Badrumslyx på rekordtid – 8 tips som förhöjer känslan